Bir devrin hocası olarak bilinen, İmam Hatip Lisesinin kuruluşunda büyük emeği olan ve öğretmenlik yapan Sandalzade hafız Osman sandal' ın torunu, hayırsever işadamı Selahattin sandaloğlu12 Şubat İlçe müftülüğüne bağlı Sandalzade Kuran Kursuna bilgisayar bağışında bulundu.

Geçtiğimiz gün Sandalzade Kuran Kursunu ziyaret ederek Kurs Müdiresi Ayşe Taşkıranla bir süre görüşen Selahattin Sandaloğlu, kursa acil bir bilgisayar ihtiyacının bulunması üzerine beraberinde getirttiği bilgisayarı teslim etti.

Dedesinin ismini taşıyan Kuran Kursundan bir an olsun yardım elini çekmeyen Selahattin Sandaloğlu bu anlamlı hediyesiyle bir kez daha gönüllere girdi. Çileli bir dönemin ak insanlarından biri olan Sandal Hoca gibi, Osmanlı terbiye ve adabı, aile ve efrad dayanışmasını bizlere bir kez daha hissettirdi. Selahattin Sandaloğlu paylaşmanın çok önemli bir meziyet olduğunun da altını çizerek herkesin bu duyguyu yaşamasını istedi.

Sandalzade Kız Kuran Kursu Müdiresi Ayşe Taşkıran Kuran kursuna olan yardımlarını hiçbir zaman esirgemeyen Selahattin Sandaloğluna teşekkür ederek sevincini dile getirdi. Taşkıran, “Bu vesileyle, Sandalzade Hafız Osman sandal'ı bir kez daha rahmet ve minnetle anmış olduk. Allah (cc) razı ve memnun olsun, hayırlarını kabul buyursun.”şeklinde konuştu.

Bilgisayar tesliminde hayırsever işadamı Selahattin Sandaloğlunun yanı sıra Diyanet-Sen Dulkadiroğlu ilçe başkanı Muharrem Tozar, Çarşıbaşı Camii imam Hatibi Şaban Çam ile kurs öğreticileri de hazır bulundu.

Haber: HACI ALİ GÜNEÇIKAN