Aydın Efeler ilçesi Cumhuriyet İlkokulu’nda 2133 numaralı Sandık Başkanı, oy sayım sonunda imzalanması gereken tutanakları boş imzalattı. Bunu fark eden sandık müşahitleri bununla ilgili tutanak tutularak deftere işlenmesini istedi. İlk başta buna karşı çıktığı öğrenilen Sandık Başkanı M. Ç.’nin yetkililerle yaptığı görüşmeler sonucunda tutanak tutularak, sandık sonuç belgelerinin sayım yapılmadan imzalatıldığını deftere işledi.

Olay, Aydın Efeler ilçesi Cumhuriyet İlkokulu’nda oy kullanılan 2133 nolu sandıkta meydana geldi. 2133’nolu sandık başkanı M.Ç., oy sayımı bitmeden sonuç belgelerini görevlilere boş olarak imzalattı. Bunun fark edilmesi üzerine de tutanak tutuldu. Yapılan görüşmeler sonucunda da Sandık Başkanı, 23 adet tutanağı boş imzalattığını kabul etti. Bu da tutanakla, deftere işlendi.

Olayı doğrulayan ve tutanakta imzası bulunan A.A.G., “Sandık sonuç tutanaklarını sonuçlar açıklanmadan imzalattı, sayısını da bize söylemedi. Bunun yasak olduğunu söyledik, gerekli tutanağı tuttuk, deftere geçmesini istedik. Hakim beyle görüştükten sonra kabul etti." dedi.

D.D., ise şunları kaydetti: “Sandık Başkanı bazı belgeleri hakkımız olmasına rağmen vermemekte ve sayısı verilmemekte ısrar etti. Fakat biz tutanak tutup imzalayıp bunu söylediğimizde 'ben istersem deftere işlerim' dedi. Onun üzerine avukatlarla görüşeceğimiz, gerekli yerlere başvuracağımızı söyledik. Kendisi sonra gidip hakim beyle görüştüğünü söyledi. Ondan sonra gelip 'tamam' dedi, 'tutanağı deftere işleyeceğim' dedi. 'Sayısı şu kadar kağıdın' dedi. Sandık Başkanı, görevin sonunda imzalanması gereken sonuç tutanaklarını şimdiden imza attırdı.”

Sandık Başkanı M.Ç, de yapılan işlemin gerekli yerlere iletildiğini ve bir sıkıntı olmadığını belirtti. CHP Aydın Milletvekili ve milletvekili adayı Metin Lütfi Baydar da 2133 nolu sandıkta oyunu kullanmıştı.