Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesindeki AK Partili Belediye Başkanı Mustafa Çöl’ün 897 liralık zimmet iddiasıyla soruşturma geçiren 2 kadın işçiden Ayfer Çiçek’in işine son verirken, AK Partili İl Genel Meclisi (İGM) üyesinin yakını olduğu öne sürülen Hatice U.'yu 225 liralık maaş kesimi cezası vererek siyasi kaygılarla belediyede çalıştırmaya devam ettiği iddia edildi. Konu hakkında kendisine telefonla ve sekreteri aracılığıyla ulaşmaya çalışılan Çöl, telefonlara dönüş yapmadı.

Belediye su tahsilat servisinde çalışan Ayfer Çiçek ve Hatice U., su metreküplerinden doğan bir açık nedeniyle soruşturma geçirdi. Belediye Başkan Yardımcısı Hayrettin Barbaros Atasoy tarafından savunmaları alan kadınların yıllık izne ayrılmaları istendi. Ardından Çiçek’e 901 liralık borç yazısıyla birlikte işten çıkış yazısı gönderilirken, aynı soruşturmayı geçiren U.’ya 225 liralık maaş kesme cezası verilerek işe devam ettirildi. U.’nun AK Parti İGM üyesi Mehmet U.’nun akrabası olduğu iddia edildi.

'KESİNLİKLE BANA KOMPLO KURULDU'

Belediyede 20 yıldır işçi kadrosunda çalışan ve son olarak da su tahsilat servisinde görevlendirilen Ayfer Çiçek, düzmece raporlarla kendisine komplo kurulduğunu ileri sürdü. Çiçek, Afyonkarahisar Valiliği’ne yazdığı şikayet dilekçesinde durumu özetleyerek Belediye Başkan Yardımcısı Hayrettin Barbaros Atasoy’un ‘zimmet’ diyerek çok kötü bir rapor hazırlayarak işten çıkarılmasına neden olduğunu savundu. Çiçek, Başkanı Çöl'ün de bunu araştırmadan onayladığını anlattı. Çiçek, yazısında şu ifadelere yer verdi: “Ben soruşturma sırasında bana isnat edilen suçların hepsini çürüttüm. Atasoy, bana tahakkuku ve tahsilatı yapılmadığını iddia ettikleri 19 adet abone çıkarttı. Bu aboneleri çağırarak yalan yanlış ifadelerini almış. Ancak savcılık bu şahısların ifadesini aldı ve hepsi de para üzerlerini ve tahsilat makbuzlarını aldıkları yönünde ifadeler verdi. Atasoy’un 'makbuz yok' dediği abonelerin makbuzları ve tahakkuk kayıtlarda çıktı.”

'SİYASİ KAYGILARLA KORUNUYOR'

Komploya kurban gittiğini öne süren Çiçek, savcılık soruşturmasında Hatice U.’nun eksik tahsilat yaptığı yönünde kayıtlar çıkmasına rağmen hala belediyede çalıştırıldığını ifade etti. Çiçek, Belediye Başkanı Mustafa Çöl’ün U.'yu İGM üyesi Mehmet U.'nun yakını olmasından dolayı görevden alamadığını iddia etti.
Soruşturma sırasında Başkan Çöl ile görüştüğü ve gerekli evrakları sunduğunu, soruşturmanın devam etmesini ancak görevde kalmasını istediğini belirten Çiçek, Başkan Çöl'ün kendisine 'bu kadar evrakı nereden buldun? Bu kadar evrakı inceleyecek vaktim yok' diyerek geçiştirildiğini iddia etti. Çiçek, savcılık soruşturmasının devam etmesine rağmen U.'nun çalıştırılmaya devam ettiğini ifade ederek, “Bunun özellikle devam ettirilmesindeki sebep nedir? Madem suçluyum Hatice U. da suçlu. O çalıştırılıyorsa ben de görevime dönmek istiyorum. O da işçi, ben de işçiyim.” diye konuştu.

Ayfer Çiçek, soruşturmada toplam 897 liralık bir rakamı zimmete geçirdiğinin iddia edilmesine rağmen, evine 901 liralık bir yazı geldiğini ve bu paranın kendisine ödettirildiğini dile getirdi.