Diyarbakır'ın Lice ilçesinde 1993 yılında, dönemin Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanı olan Tuğgeneral Bahtiyar Aydın’ın şehit edilmesi ve çıkan olaylarda 16 kişinin ölmesiyle ilgili olarak İzmir 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden davada ilginç bir gelişme yaşandı. Davanın 1 Haziran 2015'te görülecek üçüncü duruşmasından önce sanıklardan Üsteğmen Tünay Yanardağ'ın avukatı Hikmet İşler, duruşmanın genel seçimden sonraya ertelenmesini talep etti. Mahkemeye erteleme talebiyle dilekçe veren Av. İşler, duruşmanın seçimden birkaç gün önce yapılacağını, toplumsal olaylar yaşanabileceğini, bunları da yabancı ajansların ya da grupların istismar amaçlı kullanabileceğini öne sürdü.

Diyarbakır'da faili meçhul soruşturmalarla ilgili çalışma kapsamında zamanaşımı olan 20 yıla bir gün kala Lice davası açılmıştı. Dava önce Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü tarafından güvenlik gerekçesiyle Eskişehir'e nakledilmiş ancak orada özel yetkili mahkeme olmadığı anlaşılmış ve Ankara'ya gönderilmişti. Oradan da İzmir'e nakledilen davayla ilgili 2014 Haziran ayında yapılan ilk duruşmada mahkeme, sanıklardan birinin en üst düzey kolluk amiri olduğu, bu sebeple HSYK'nın soruşturma için izin vermesi gerektiğini belirterek yargılamayı durdurmuştu. HSYK da kişinin sıfatı ve görevi ne olursa olsun soruşturma izni verilmesine gerek olmadığını belirterek, doğrudan yargılama yapılması gerektiğine karar vermişti. HSYK 3. Dairesi'nin yargılamaya başlanması yönündeki kararının ardından davaya, İzmir 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 1 Nisan 2015 tarihinde devam edilmişti. Duruşmaya hastalık sebebiyle mazeret bildiren, haklarında hazırlanan iddianamede taammüden öldürme, halkı isyana ve birbirini öldürmeye teşvik, cürüm işlemek üzere teşekkül oluşturma suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 24 yıla kadar hapis cezaları istenen sanıklar, dönemin Diyarbakır Jandarma Alay Komutanı emekli Albay Eşref Hatipoğlu ve Üsteğmen Tünay Yanardağ katılmamıştı. Mağdur, müşteki ve şahitlerin dinlendiği davanın üçüncü duruşması 1 Haziran’a ertelenmişti.

Sanıklardan Yanardağ’ın avukatı İşler, ülkenin genel seçime gittiğini ve basında da yer aldığı gibi istenmeyen toplumsal olaylara sebp olabilecek eylemlerin önümüzdeki günlerde artabileceğini belirtti. "Sunduğumuz sebeple yukarıda esas numarası arz edilen yargılamada bilinmeyen kişi ya da kişiler, yabancı ajanslar veya gruplar tarafından istismar edilecek nitelikte bir yargılama olup duruşma tarihi de genel seçimlere çok az kala bir zamana rastgelmektedir." diyen Av. İşler, istismara yol açmaması için duruşmanın ertelenmesini talep etti. Mahkemenin henüz talebi değerlendirmediği, yargılamaya 1 Haziran’da devam edileceği öğrenildi.