Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, "Kobani'de evlatlarımızla nasıl büyük bir zulme ve karanlığa karşı kazandıysak, bu anti demeokratik, bu darbeci siyaset karşısında da öyle kazanacağız." dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Siirt Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde konuştu. Mitinge katılan halkı Kürtçe ve Arapça selamlayarak konuşmasına başlayan Yüksekdağ, "Kardeşlerimizin kanı ve katliamı üzerinden bayram etmek isteyenlere karşı sizin birliğiniz, direnişiniz, onurlu duruşunuz, işte bu karanlık zihniyet sahiplerini yendi. Halklarımıza sömürü ve yenilgiyi dayatanlar, kendileri yenildiler. Kendilerinin dış siyaseti ve iç siyaseti, bakın bugün hala yerlerde sürünüyor. Suriye politikaları çöktü, Kobani'de yere çakıldılar. Ama hala içerde ve dışarda halklarımıza, gerilim ve çatıştırma çizgisini dayatmaya devam ediyorlar. Ama bu coğrafyada sadece onların zorbalığı yok, büyük insanlık var. Büyük insanlık işte burada, bütün kent meydanlarında. 7 Haziran bizim ikinci zafer eşiğimizdir. Kobani ve Ortadoğu topraklarımızda kazandığımız o zaferden sonra halkımızın öz yurdunda, halklarımızın öz topraklarında kendi öz yönetimini kuran bu iradesinin yükselişinden sonra 7 Haziran'da da zafer eşiğini biz hep birlikte geçeceğiz. Bizler Meclis’e işte bu zafer gücü ve inancıyla gideceğiz." diye konuştu.

HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ, bütün AK Parti'nin, siyasi iktidarın kendisini Erdoğan'ın başkan yapılmasına adadığına dikkat çekerek, "Sanki Türkiye halkının hiçbir sorunu, derdi kalmamış, herkesin karnı doymuş, işsizler iş bulmuş, sanki Türkiye'nin hiçbir derdi, tasası kalmamış, tek derdimiz, tasamız Erdoğan'ın başkanlığı. Bir halka böyle bir saygısızlık yapılmaz. Türkiye halklarına böyle bir haksızlık olmaz. Türkiye halklarının esas dertlerine bir çare üretmek gibi bir kaygıları yok. Onların derdi Erdoğan'ı başkan yapmak ve onun etrafında bir saltanat alanı oluşturmak. O saltanat kayıklarında sefa sürmelerine izin vermeyeceğiz." açıklamasında bulundu.

"ERDOĞAN, SİİRT SENİ BAŞBAKAN YAPTI AMA BAŞKAN YAPMAYACAK"

"Siirt'te halkların kardeşliğini ve birliğini, kucaklaşmasını, bakın ne kadar güzel, ne kadar parlak bir tabloya dönüştürdünüz." diye Yüksekdağ, bu zamana kadar siyasi iktidarın, AKP Hükümeti'nin, egemenlerin Siirt’i birbirinden koparmaya çalıştığını ileri sürdü. Yüksekdağ, konuşmasına şöyle devam etti: "Kürt ve Arap diyerek, birbirinden yabancılaştırmaya çalıştılar. Ama bakın bizim adaylarımıza, her birisi Siirt'in kardeşlik ve özgürlük fotoğrafı. Kürdü de Arabı da aynı özgürlük ve eşitlik davası için yanyana gelmiş, Siirt'in yeni yaşam gücünü oluşturmuş durumdadır. İşte bölünmeye çalışılan bu şehri, yeni yaşam programı etrafında birleştirdik. Ve bu birlik Siirt'in zaferi olacak. Ne diyordunuz buradaki pankartlardarn birisinde ‘Erdoğan, Siirt seni başbakan yaptı ama başkan yapmayacak’. İşte Erdoğan'ı başkan yaptırmayacak olan da Siirt halkıdır. Nasıl başbakan yaptıysa, Siirt'ten seçilip, Erdoğan'ın yolunu açtıysa, yine Siirt, dün yaptığı kararı, iradeyi bugün yine özgür, demokratik seçim ortamı içerisinde Erdoğan'ı başkan yaptırmayarak, değiştirecek ve bu değişim bütün Türkiye'nin değişim gücü ve öncülüğü olacaktır.