Gaziantep Şanlıurfalılar Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ŞANLIDER) Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde 33 kişinin yaşamına mal olan kanlı terör saldırını kınadı. ŞANLIDER Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa İsmet Erdoğan, terör eylemleriyle Türkiye'nin de Ortadoğu'ya çevrilmek istendiğine dikkat çekerek, ciddi tedbirler alınmadığı takdirde bu tür olayların daha ciddi trajedilerin habercisi olabileceğini vurguladı.

Erdoğan, yaptığı açıklamada Ortadoğu'da halkların her zamankinden daha fazla sağduyuya ihtiyacı olduğunu belirtti. Erdoğan, "Bu tür terör ve şiddet eylemleriyle kapımıza dayanan şiddet ve istikrarsızlık Türkiye'ye taşınmak isteniyor. Komşumuzun evi yanarken rahat uyuyamayacağımızı unutmamalıyız. Ciddi tedbirler alınmadığı takdirde bu tür olayların daha ciddi trajedilerin habercisi olmasından korkarız. Millet olarak kritik bir eşikteyiz. Ya Ortadoğu'nun şiddet sarmalına gireceğiz ya da huzur ve istikrar arayışına bugün her zamankinden daha çok aklıselime ihtiyacımız var." dedi.

Katliamı şiddetle kınadıklarını ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti: "Hiç bir kanlı eylemin tarih boyunca İslâm'ın temiz adını kirletemeyeceği ancak yapanların maskesini düşüreceği gerçeğinden hareketle insanlarımıza başsağlığı diliyoruz. Haksız yere bir insanı öldüren, bütün insanlığı öldürmüş sayan anlayış terörle anılamaz. Bugün bölgemizde, ülkemizde yaşanan trajedileri aşma halklar arasında bir konsensüs sağlamanın yolu ahlaki ve ilkeli bir duruşun gereği olarak terörün her türlüsüne karşı durmaktan geçmektedir. Terörün, şiddetin, insan yaşamına kast etmenin hiç bir haklı gerekçesi olamaz. Şiddet kimden gelirse ve kime karşı olursa lanetlemeliyiz."