Şanlıurfa Baro’su 150 gönüllü avukatı ile seçim güvenliğini sağlayacak. Olası hukuksuzlukları tutanakla kayıt altına alacak olan Baro avukatları blok oy, başkasının yerine oy kullandıran sandık başkanları hakkında suç duyurusunda bulunacak. Baro Başkanı Hikmet Delebe, seçime şaibe karıştıran sandık başkanlarının memuriyetten men cezası alabilecekleri uyarısında bulundu.

Şanlıurfa Baro Başkanı Hikmet Delebe sandık güvenliği ile ilgili basın toplantısı düzenledi. Seçim günü 150 avukatla görev yapacaklarını dile getiren Baro Başkanı Delebe, YSK ve diğer ilgili birimlerle gerekli görüşme yaptıklarını dile getiren Delebe, gönüllü avukatların ili sınırlarının tamamında rahat bir şekilde görev yapabileceklerini kaydetti.

Barodaki avukatların 4’te birinin gönüllü görev aldığını sözlerine ekleyen Başkan Delebe, barolar içerisinde en kapsamlı çalışmayı Şanlıurfa Barosu’nun yapacağını anlattı. Şeffaf bir seçimin yaşanması temennisinde bulunan Başkan Delebe, avukatları tarafından tüm şaibe ve hukuksuzlukların tutanak altına alınacağını aktardı. Delebe, “Özellikle çok sayıda blok oy, başkasının yerine oy kullanma tarzı ihbarlar geliyor. Bunlar hukuken suçtur. Sandık başkanları memurlardan oluşuyor. Sandık memurlarının bunlara dikkat etmesi gerekiyor. Bunların cezası 3 yıldan başlıyor. Memuriyetten men cezası var. Kimsenin buna tenezzül etmemesini temenni ediyoruz. Biz güvenli ve şaibesiz bir seçim için üzerimize düşeni yapacağız.“ ifadelerine yer verdi.