Son günlerde art arda gelen saldırılar sivil toplum kuruluşlarını endişelendirdi. Şanlıurfa Barosu, konu ile ilgili yaptığı açıklamada Cumhuriyet tarihinin en önemli projesi olan barış sürecinden vazgeçilmemesi gerektiğini vurguladı. Açıklamada, “Türkiye’nin daha fazla acı çekmemesi için güvenlik ve istihbarat tedbirlerinin her yönü ile ele alınması gerekir.” denildi.

Şanlıurfa Barosu tarafından son günlerde artan şiddet olayları ile ilgili açıklama yapıldı. Çözüm sürecine dikkat çekilen açıklamada, barış sürecinin heba edilmemesinin altı çizildi. Acıların artmaması için güvenlik ve istihbarat faaliyetlerinin derhal ele alınması önerisinde bulunulan açıklamada, şunlar kaydedildi: “Bayramdan sonra Türkiye adeta bir yas havasına girdi. Suruç’ta patlayan bombalarla hayatını kaybeden insanlar daha toprağa verilmeden bu kez acı haberler önce Adıyaman’dan sonra da Ceylanpınar’dan geldi. Adıyaman’da çıkan çatışmada bir güvenlik görevlisi hayatını kaybederken, Ceylanpınar’da da 2 polis katledildi. Barış ve çözüm sürecinin bölgemize ve bütün Türkiye’ye umut olduğu bir dönemde, bu saldırıların süreci baltalamaya dönük olduğuna kuşku yoktur. Ne olursa olsun bin bir zorlukla başlatılan ve Cumhuriyet tarihinin en önemli projesi olan barış sürecinden vazgeçilmemeli, bu saldırıların barış sürecini engellemesine asla müsaade edilmemelidir."

Son günlerde çok tartışılan istihbarat zafiyetine de değinilen açıklamada, “Türkiye’nin daha fazla acı çekmemesi için güvenlik ve istihbarat tedbirlerinin her yönü ile ele alınması gerekir. Diğer taraftan Türkiye, böyle hassas bir dönemden geçerken, bütün siyasilerin ve siyasi parti temsilcilerinin de yaptıkları açıklamalarda gerekli hassasiyeti göstermeleri gerekir.” ifadelerine yer verildi.