Şanlıurfa Barosu, Özgecan Aslan cinayetini protesto etti. Baro Kadın Hakları Komisyonu, hunhar cinayete kurban giden üniversite öğrencisi 20 yaşındaki Özgecan Aslan’ın davasına müdahil olacak.

Şanlıurfa Barosu avukatları, Mersin'in Tarsus ilçesinde hunharca cinayete kurban giden Çağ Üniversitesi Psikoloji Bölümü öğrencisi 20 yaşındaki Özgecan Aslan'ın cinayetini protesto etti. Adliye önünde toplanan baro avukatları, benzer vahşetlerin yaşanmaması için yeni yasal düzenlemelerin yapılması gerektiğini vurguladı. Avukatlar adına konuşan Şanlıurfa Barosu Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Hilal Er, kadına yönelik cinayet ve şiddetin sebep ve sonuçlarını yıllardır dile getirdiklerini ifade etti.

Kadın-erkek arasındaki eşitsizliğin, her türlü ayrımcılığın bir sonucu olan erkek şiddetine karşı acil ve caydırıcı önlemlerin alınması, en ağır cezaların indirim yapılmadan uygulanması gerektiğinin yönünde uyarılarını hatırlatan Er, ancak bu konuda bir arpa boyu yol alınmamasının üzüntü verici olduğunu savundu. Hilal Er, şöyle dedi:

"Hazırlandığı günden bu yana kağıt üzerinde kalan 6284 sayılı kanun bu durumun en açık örneklerindendir. Şiddet önleme ve izleme merkezleri ile şiddetle mücadelenin kurumsal hale getirilmesi ve ilgili yasalara işlevsellik kazandırılması gerektiğine dikkat çekerek, başka Özgecanlar olmaması adına taciz ve tecavüz olaylarında caydırıcı cezaların verilmesi yönünde yeni yasal düzenlemeler yapılması gerekliliğini önemle vurgulamak isteriz.”

Özgecan’ın suçlularına verilecek cezanın aslında Özgecan’ın hunharca katledilişine karşı adil bir cezanın olmayacağını ileri süren Avukat Er, "Fakat bu vahşet karşısında sorumluların en ağır ceza almaları için Şanlıurfa Barosu Kadın Hakları Komisyonu olarak yargı sürecine müdahil olacağız." ifadelerine yer verdi. Er, derin üzüntülere neden olan bu korkunç cinayeti lanetlediklerini, Özgecan’ın acılı ailesine sabır dilediklerini söyledi.