Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (ŞUSKİ), borçların ödenmediği gerekçesi ile binlerce köyün su kuyusu elektriğini kesen DEDAŞ hakkında suç duyurusunda bulundu.

ŞUSKİ, suların kesilmesine neden olan kesintileri DEDAŞ'ın hukuksuz bir şekilde gerçekleştirdiğini savundu. ŞUSKİ yazılı açıklamasında, "Keyfi ve hukuksuz olarak bazı içme suyu tesislerimizin elektriklerini keserek şehri susuz bırakan DEDAŞ yetkililerinin cezalandırılması için Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur." ifadeleri kullanıldı.

Kesilen elektriklerin geri açılması için yazışmaların yapıldığı belirtilen ŞUSKİ açıklamasında, "Ayrıca mevcut durumdan DEDAŞ İl Müdürlüğüne bilgi verilerek bu hukuksuz eylemlerinden vazgeçmeleri, haksız bir biçimde kesilen elektriğin tekrar bağlanması ve bir daha abonelerin elektriklerinin kesilmemesi için yazışmalar yapılmıştır." sözlerine yer verildi.

Susuz kalan köylerin sorumluluğunu DEDAŞ’a yükleyen ŞUSKİ şu ifadelerle açıklamasını tamamladı: "Şanlıurfa kent merkezi ve ilçelerimizde yaşanan ve yaşanacak olası elektrik kesintilerinden kaynaklı içme suyu aksaklıklarının sorumlusu DEDAŞ İl Müdürlüğüdür. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."