Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı SGK Binası 4. kat meclis toplantı salonunda gerçekleştirildi.  Basına kapalı gerçekleştirilen toplantı öncesi Harran Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümü öğrencileri, Meclis Başkan Vekili Ahmet Kaytan'a üniversite olarak anket düzenlediklerini belirterek anketleri dağıtmak için izin istedi. 
 
Ahmet Kaytan ise öğrencilerin anketlerini dağıtmasına izin vererek meclis üyelerine Harran Harran Üniversitesi tarafından düzenlenen anketin dağıtılacağını ifade etti.   Öğrenciler izin aldıktan sonra anketleri dağıttılar. Anketi alan ilk isimlerden olan Viranşehir Belediye Başkanı Emrullah Cin, Ahmet Kaytan'a anket'in Harran Üniversitesine ait olmadığını söyledi. Ancak Ahmet Kaytan anketin Harran Üniversitesine ait olduğu konusunda ısrar etti.  
 
Kısa süreli tartışmanın ardından Ahmet Kaytan anket kağıtlarını okudu. Kâğıtların üzerinde yazan ”˜'Bu anket Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'' tarafından hazırlanmıştır yazısını gören Kaytan, öğrenciyi yanına çağırarak durumu izah etmesini istedi.  Başkan Vekili Ahmet Kaytan, daha sonra öğrenciyi dışarı çıkardı. 
 
Anketleri dağıtan öğrenciler ise anketlerin hocaları tarafından kendilerine verildiğini farklı bir amaçlarının olmadığını söyledi. Öğrencilerin konuştuğu sırada Meclis salonundan dışarı çıkan Kaytan, muhabirlerin görüntü almasını engelledi. 
 
Söz konusu ankette ise  Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Kamu Yönetimi Ana Bilim Dalı Doktora programında okuyan ”˜Avrupa Birliği ve Yerel Yönetimler'' dersi kapsamında hazırlandığı öğrenildi.