Olay, gece saatlerinde Esentepe Mahallesinde bulunan Şehirlerarası Otobüs terminalinde meydana geldi. İddiaya göre, güven timleri tarafından üst araması yapılmak istenen kişi, polislere üzerinde taşıdığı tabancayla ateş açtı. 2 polisin yaralandığı olaydan sonra zanlı, yaya olarak Karaköprü semtine kaçtı. Bölgeye sevk edilen özel hareket ile resmi ve sivil polisler, şüphelinin bulunduğu binanın çevresini kuşattı.

Teslim ol çağrısına silahla karşılık veren şüpheli 3 polis memurunu daha yaraladı. Yaşanan çatışma sırasında şüpheli üzerinde taşıdığı tabancayla başına ateş ederek intihara kalkıştı. Ağır yaralanan ve uzman çavuş olduğu öğrenilen şüpheli kişi, çağrılan ambulansla Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Çıkan silahlı çatışmada yaralanan 5 polisten 1’inin durumu ağır olduğu öğrenildi. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

Yaralı polislerin isimleri şöyle;  Mehmet Ünaldı, Hasan Hüseyin Çalışkan, Sinan Akdemir,  Lokman D, Ömer Faruk K. ve Mehmet B...

Yaralılardan Ünaldı, Akdemir ve Çalışkan kurtarılamadı.

    Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma sürdürülürken, aralarında özel  harekat polislerinin de bulunduğu çok sayıda ekip bölgede ve hastane çevresinde  güvenlik önlemi aldı.

    - "Ailesinin ifadesiyle psikolojik sorunları olan ve tedavi gören bir  genç"

    Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, polislerin kaldırıldığı hastaneye  gelerek doktorlardan sağlık durumlarına ilişkin bilgi aldı.

    Hastane çıkışında gazetecilere açıklama yapan Tuna, duyduğu üzüntüyü  dile getirdi. Olayın derinlemesine araştırıldığını vurgulayan Tuna, "Otogarda  arkadaşlarımızın normal arama tarama faaliyeti esnasında karşılarına bir aile  geliyor. Annesi, kız kardeşiyle beraber genç bir delikanlı aranmak istemiyor ve o  anda emekli uzman çavuş olan babasının silahını habersiz almış, üzerinde onu  taşıyan bir şahıs, ailesinin ifadesiyle psikolojik sorunları olan ve tedavi gören  17 yaşındaki bir genç orada ateş ederek, 3 polisimizi yaralıyor ve daha sonra  kaçıyor." diye konuştu.

    Yaralı polislerden 3'ünün hastanedeki müdahalelere rağmen  kurtarılamadığını vurgulayan Tuna, "Maalesef o 3 polisimiz belli aralıklarla  şehit oldu, kurtaramadık. 3 yaralı arkadaşımız da tedavi ediliyor. Onlarda  sıkıntı yok. Şu anda 3 şehidimiz, 3 yaralımız var saldırgan da ölü olarak ele  geçirildi. Üzgünüz terörle alakası olmayan bir hadise. Tabii asayiş olayında 3  değerli arkadaşımızı kaybetmek bizi derinden üzmüştür. Milletimizin başı  sağolsun." dedi.