Şanlıurfa 20. Zırhlı Tugay Komutanlığı'nda son kullanım tarihi geçen mühimmatın kontrollü patlatılması tedirginliğe yol açtı. Tugaya yakın bazı işyerlerinin camlarının kırıldığı patlamada, yaralananın olmaması sevindirdi.

Şanlıurfa’da saat 14.00 sıralarında büyük bir patlama sesi geldi. 20’nci Zırhlı Tugay Komutanlığı'nda meydana gelen patlama paniğe neden oldu. Son kullanım tarihi geçen bazı mühimmatların kontrollü imha edildiği anlaşılması üzerine rahat nefes alındı. Patlama sonrası tedbir amaçlı olay yerine itfaiye ve ambulans gönderildi. Olay mahalline giden itfaiye patlama sonrası çıkan yangını kontrol altına aldı. Askeri alana yakın bazı işyerlerinin camlarının kırıldığı görüldü.

VALİLİK: ESNAFIN ZARARI TAZMİNE DİLECEK

Paniğe neden olan patlama ile ilgili Şanlıurfa Valiliği açıklama yaptı. Valilik tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Bugün saat 14.00’da ilimiz 20. Zırhlı Tugay Komutanlığında kullanılmayan mühimmatın imhası için kontrollü patlatma yapılmıştır. Patlatma esnasında civardaki yerleşim yerlerinde cam kırılmaları şeklinde ufak çaplı hasar meydana gelmiştir. Vatandaşların kırılan camları tazmin edilecek olup; haberlerde bahsedildiği gibi olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye sevk edildiği ve kontrollü patlatma sırasında başka bir mühimmat deposunda da patlama meydana geldiği haberleri gerçeği yansıtmamaktadır."