Şanlıurfalılar güne karla uyandı. Yılın ilk karının yağdığı ilde sürücüler ilerlemekte zorlanırken, birçok semtte elektrik ve su kesildi. İki ilçede okullar tatil edildi.

Şanlıurfa’da gece bastıran kar yağışı devam ediyor. Kara hazırlıksız yakalanan Şanlıurfa’da birçok aksaklık bir arada geldi. Elektrik ve su kesildi. Tarihi İpekyolu akabe mevkiinde yol kapandı. Kent merkezine 3 kilometre uzaktaki TOKİ’den vatandaşlar yürüyerek işe gitti. İki ilçede okullar tatil edildi. Tuz bulamayan belediye tuzlama yerine iş makineleri ile yolu açtı. Balıklıgöl ise beyaz örtüye büründü.

GÜZERGAHLAR DEĞİŞTİ

Şanlıurfa'da sabah saatlerinden itibaren yoğun bir şekilde etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle vatandaşların aksilik yaşamaması için bazı toplu taşıma araçlarının güzergahı geçici olarak değiştirildi.

TOKİ bölgesine çalışan 36-33-81 nolu hatlar, akabe bölgesindeki gizli buzlanma nedeniyle araçlar kontrollü bir şekilde gönderildi, Güzelşehir 71 ve 78 nolu araçlar bölgede oluşan gizli buzlanma nedeniyle Karaköprü 35 metre yol üzerinden Park Market ve Nar Kavşağı'ndan yönlendirildi. Şıh Maksut bölgesine çalışan 48 nolu araçlar ise Kalkan yokuşundaki gizli buzlanma nedeniyle hat tek yönlü olarak hizmet vereceği bildirildi. Bu arada, TOKİ semtinin tamamında sular kesildi. Suyun kesildiği semtte vatandaş kar ile abdest aldı.