Şanlıurfa Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Karaköprü Şubesi öğrencileri, diğer yurtlara göre fazla ücret alınmasına karşın yeteri kadar hizmet sunulmadığı gerekçesiyle yönetimi protesto etti. Yurt önünde toplanan kız öğrenciler, sloganlar atarak duruma tepki gösterdi.

Dün Yenişehir şubesi öğrencileri öğrencilerinin protesto ettiği KYK’yı bugün Karaköprü şubesi protesto etti. Toplanan öğrenciler yurt önünde sokakta ve kaldırımda oturarak sloganlar attı.

550 öğrencinin kaldığı yurtta öğrenciler, diğer yurtlara göre fazla ücret alındığını öne sürdü. Her ay 180 lira ödeme yaptıklarını dile getiren öğrenciler, buna karşın hiçbir hizmet alamadıklarını iddia etti. Güvenlik, çamaşır makinesi, yemek ile ilgili sorun yaşadıklarını aktaran öğrenciler, yüksek ücret karşılığı kaliteli hizmet vaat edildiğini ancak vaatlerin yerine getirilmediğini belirtti. Akşam saatlerinde başlayan eylem saatlerce sürdü. Yurt önünde toplanan yüzlerce öğrenci, ‘sığıntı değil, öğrenciyiz’, ‘180 düşecek başka yolu yok’, ‘laf çok uygulama yok’ şeklinde sloganlar attı. Polis nezaretinde yurt yetkilileri ve öğrenci temsilcileri görüştü.

Öğrencilerden Selma Aydın, “Yurdumuz ile diğer yurtlar arasında standart farkı yok. Belediye başkanları seçimler yüzünden bizi dağ başına gönderdi. Ulaşım sıkıntısı yaşıyor, güvenliğimiz yok. Yetkililere ilettik, kimse ilgilenmedi. Diğer yurtlarla aynı hizmeti almamıza rağmen ciddi fiyat farkı var. İnternet, çamaşır makineleri yok, odaların birçok eksiği var.” şeklinde tepki gösterdi. Yurt yetkilileri, öğrenci temsilcileri ile görüştükten sonra öğrenci temsilcileri de eylemi sonlandırmaları arkadaşlarını ikna etti. Yetkiliere bir hafta süre veren öğrenciler, bir hafta içerisinde düzenlemeler yapılmaması durumunda eylemlerini sürdüreceklerini belirtti.