Kaza, öğleden sonra Hilvan-Diyarbakır karayolunun 5'inci kilometresinde meydana geldi. Siirt'e gittiği öğrenilen Mehmet Şakir Özdemir yönetimindeki 56 KD 791 plakalı hafif ticari araç, Külaplı Köyü yakınlarında mıcırlı yolda kontrolden çıktı ve taklalar atarak devrildi. Kazada hurdaya dönen araçta bulunanlar yola savruldu. Yoldan geçen sürücüler yaralıların yardımına koşarken, kaza güvenlik güçlerine bildirildi.

İhbar üzerine olay yerine gelen jandarma ulaşıma kapanan yolda güvenlik önlemi alırken, sağlık ekipleri de yaralanan sürücü Mehmet Şakir Özdemir (38) ile Hasan Ünalan (79) İslam Özdemir (16), Musa Akyüz (25), Mücahit Özdemir (26) ve Adalet Özdemir (28) ilk müdahalelerinin ardından ambulanslarla Hilvan Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Hasan Ünalan ile İslam Özdemir acil serviste, aracın sürücüsü Mehmet Şakir Özdemir ise sevk edildiği Şanlıurfa'ya götürülürken yolda yaşamını yitirdi.

Yaşamını yitiren 3 kişinin cesetleri otopsi yapılmak üzere Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gönderildi. Hilvan'da ilk müdahalesi yapılan diğer 3 yaralı da hayati tehlikeleri bulunduğu gerekçesiyle Balıklıgöl Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

Kaza nedeniyle ulaşıma kapanan yol, jandarmanın incelemesi ve hurdaya dönen aracın çekici ile kaldırılmasının ardından ulaşıma açıldı.

Kazayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.