5 Ocak’ta polislere yönelik operasyonu protesto ettikleri gerekçesiyle Şanlıurfa’da yapılan operasyonda 30 kişi gözaltına alındı. Emniyette ifade işlemi biten Sait Yetkin isimli müteahhit serbest bırakıldı.

Soruşturma ile ilgili bilgi veren Avukat Harun Kaplama, “Soruşturmada 7 sivil, 23 polis var. Müvekkillerimden biri müteahhit. Mehmet Yetkin Bey, diğer müvekkilim Cihan Medya Dağıtım İl Temsilcisi Murat Şimşek, diğeri de yurt yöneticisi. Dosyada 30 kişi 7 Ocak’ta gözaltındaki polislere adliye önünde destek vermekle suçlanıyorlar. 2911 sayılı yasa; söz konusu gösteri yasasına muhalefet. TCK’nın 215, 301 ve 288 nolu adil yargılamayı etkileme, suç ve suçluyu övme ve devlet büyüklerine, Türkiye Cumhuriyeti devletini aşağılamaya yönelik ifadelerin geçtiği suçlamasıyla güvenlik şubeye alındılar.” dedi.

Gözaltına alınanların, ifadeye çağrılmadan evlerinden alınmasına tepki gösteren avukat Kaplama, “Şüpheliler sabit ikamet sahibi insanlar. Bunların bir kısmı aranmış. Ancak 3 müvekkilim sabahleyin evlerinden polis marifeti ile alınarak getirildi. Bunlar telefonla aransaydı gelirlerdi. Bunun doğru olmadığı kanaatindeyim. Ancak bu dosyalarda artık memleketimizdeki vatandaşlar kanıksadı, alıştılar. İfadeler devam ediyor.” şeklinde konuştu.

"SUÇSUZ İNSANLARI DESTEKLEMENİN SUÇ OLDUĞUNU BİLMİYORDUM"

“Suçsuz insanları desteklemenin suç olduğunu bilmiyordum.” diyerek gözaltına alınmasına tepki gösteren 55 yaşındaki Sait Yetkin, "İlk defa gözaltına alındım. Eski operasyonlarda gözaltına alınan polislere adliye önünde destek verdiğim gerekçesi ile maalesef sabah evimden aldılar. Adliye önünde beklemek suçmuş, haberimiz yok. İlk defa gözaltına alınıyorum. Bunun için gözaltına alınmaktan şeref duyuyorum. Benzer hukuksuzluklar olursa yine de adliye önünde desteklemeye devam ederim. Suçsuz yere alınan polisleri desteklemek suçsa ben o suçu her zaman işlemeye hazırım.” diye konuştu. Yetkin, ifadenin ardından tekrar polis otosu ile sağlık kontrolünden geçirilmek için Balıklıgöl Devlet Hastanesi'ne götürüldü.