Şanlıurfa Suruç-Aligör Yolu üzerindeki polis noktası yakınında çöp konteynerine yerleştirilen zaman ayarlı patlayıcı, saat 10.50 sıralarında infilak etti. Olay yerinde herhangi bir can kaybı yaşanmazken, patlamanın yaşandığı polis noktasına çok sayıda ambulans sevk edildi. Olay yerinde hafif yaralanan biri polis, iki sivil vatandaş Suruç Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

Patlamanın hemen ardından açıklama yapan Suruç Kaymakamı Abdullah Çiftçi, patlamanın olay yerinde hurdaya dönen araç içinde değil, polis kontrol noktasına yakın çöp konteyneri içine konulan zaman ayarlı bir bomba ile gerçekleştirildiğini belirterek, "Çok şükür olay yerinde herhangi bir can kaybı yaşanmadı. Patlama anında biri olay yerinde görevli polis, ikisi sivil vatandaş olmak üzere üç vatandaşımız hafif şekilde yaralandı. Yaralıların tedavileri Suruç Devlet Hastanesi'nde ayakta yapılarak taburcu edildi.’’ dedi.

Olay yerinde hurdaya dönen aracın patlamaya sebep olmadığını belirten Kaymakam Çiftçi, "Olay yerindeki hurdaya dönen araç, polis kontrol noktasına yakın demircilikle uğraşan bir esnafımıza aittir. Patlamayla ilgisi yoktur. Patlama, araca yakın çöp konteyneri içinde olduğu ve patlamanın şiddeti çok etkili olduğu için araç hurdaya dönmüştür.‘’ diye konuştu.

Çiftçi, olayla ilgili çok yönlü soruşturma başlatıldığını, olay yeri inceleme ekibinin patlamanın olduğu yerde yapacağı inceleme sonrası patlamaya sebep olan bombanın menşeinin öğrenileceğini ifade etti.