Suriyeli bir grup ile Şanlıurfalılar arasında tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu 3 kişi çeşitli yerlerinden bıçaklanddı. Olayı haber alan bir grup, Suriyelilere ait iş yerinin önüne gelerek burayı taşladı. Polisin araya girerek yatıştırdığı Şanlıurfalılar, Suriyeliler geldikten sonra iş bulamayıp, düşük yevmiye ile çalıştırıldıklarını ileri sürdü.

Alınan bilgiye göre, Haşimiye meydanında bilinmeyen bir nedenle Suriyeliler ile Şanlıurfalılar arasında tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu
3 Şanlıurfalı'nın bıçaklandığı olay sonrası kısa sürede toplanan bir grup, Suriyelilere saldırdı, iş yerlerine taşlı saldırı düzenledi.

Olay yerine gönderilen ambulansla yaralılar çevredeki hastanelere sevk edildi. Geniş güvenlik önlemi alan Çevik Kuvvet polisi gerginliğin büyümesini önledi. Olay sonrası Haşimiye-Divan yolu arasında protesto yürüyüşü yapıldı. Yürüyüş esnasında sık sık ‘Suriyeliler dışarı’ şeklinde slogan atıldı. Polis kontrolünde yapılan yürüyüşün ardından grup dağıldı.