Şanlıurfa'da panelvan tipi araç ile otomobilin çarpışması sonucu 6 kişi öldü, 9 kişi yaralandı. Şanlıurfa-Diyarbakır karayolunun Hamurkesen köyü mevkisinde, sürücüleri henüz belirlenemeyen 63 VY 919 plakalı panelvan tipi araç ile 61 TZ 441 plakalı otomobil çarpıştı.
Kazada, Gamze, Sümeyra ve Zeynep Karahan ile Büşra Çakallı hayatını kaybetti. Halil ve Mehmet Emin Karahan ile Songül, Gülsüm, Mahmut ve Mehmet Çakallı ile isimleri öğrenilemeyen 4 kişi de yaralandı.

Yaralılar, olay yerine çağrılan sağlık ekiplerince yapılan ilk müdahalenin ardından, kentteki çeşitli hastanelere kaldırıldı. Yaralılardan bazılarının durumunun ciddiyetini koruduğu belirtildi.

CAN PAZARI YAŞANDI

Araçların savrularak hurdaya döndüğü kazada can pazarı yaşanırken, kazayı gören diğer sürücüler durumu sağlık, polis ve kurtarma ekibi ile jandarmaya bildirdi. İhbarın ardından olay yerine çok sayıda sağlık ve kurtarma ekibi ile güvenlik güçleri sevk edildi. Polis ve jandarma, karayolunda güvenlik önlemi alırken; sağlık ve kurtarma ekipleri ise araçlarda sıkışanlara müdahale etti.