Bursa'da, Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Termik Santrali'ne Hayır Platformu, santralin yapılmasının önünü açan Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporuna yönelik topladıkları 10 bin itiraz dilekçesini Bursa Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'ne teslim etti.

DOSAB Termik Santrali'ne karşı çıkan sivil toplum kuruluşlarının, ÇED raporunun tamamlanma aşamasına gelmesine yönelik eylemleri sürüyor. DOSAB Termik Santrali'ne Hayır Platformu, çed raporuna itirazı öngören 10 bin dilekçe topladı. Sabah saatlerinde Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda toplanan platform üyeleri yağmura rağmen sloganlar atarak eylem yaptılar. "DOSAB şaşırma sabrımızı taşırma, Termik yapma boşuna yıkacağız başına, Termike inat yaşasın hayat, Kanser olmak istemiyoruz, Direne direne kazanacağız, Bu daha başlangıç, mücadeleye devam" şeklinde slogan atan kalabalık santralin yapılmaması için sonuna kadar mücadele edeceklerini söyledi.

Eyleme destek veren santralin yapılmasının planlandığı Panayır Mahallesi Muhtarı Dursun Kara, "Gelinen son nokta aşikar ortada. Biz bu termik santrali istemediğimizi her platformda söyledik. Yetkililerden ÇED raporunu vereceklerden bunu yapmak isteyenlerden en büyük isteğimiz bu işten vazgeçmeleri. Halk bunu istemiyor. Biz mahalle muhtarı olarak mahallede dolaşırken bu sorun nedeniyle sıkıntı yaşıyorum. Her gittiğimiz yerde ‘Termik santral kurulursa biz ne yapacağız? Diye dert yanıyor vatandaş. Sadece benim mahallemin değil Bursa’nın sorunu." dedi.

YILDA 70 BİN TON KÖMÜR YAKIMLIYOR NEFES ALAMIYORUZ; SANTRALDE 524 BİN TON KÖMÜR YAKILACAK
Platform adına konuşan Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Kayhan Pala ise şunları söyledi: "İtirazlarımızı kitaplar yayımlayarak, basın toplantılarıyla yürüyüşlerle bilimsel toplantılarla dile getirmeye çalıştık. Ne yazık ki anlatamadık. Anlamak istemeyen insanlar DOSAB’taki ÇED raporunun nihai sonuçlarını gündeme getirdiler. Eğer, bu rapor kabul edilirse bugün yılda 70 bin ton kömür yakıldığı halde enfes alınamayan durumda olan güzel Bursa’mızda yalnızca DOSAB bir yılda 524 bin ton kömür yakacak."

CHP ve HDP Bursa il yöneticileri ve milletvekilleri adaylarının da katıldığı eylemin sonunda toplanan 10 bini aşkın imza Bursa Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'ne teslim edildi.