TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek hakkında, Atatürk Orman Çiftliği’nde (AOÇ) inşa edilen Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na ilişkin ‘yürütmeyi durdurma’ kararını uygulamadığı gerekçesiyle yaptığı suç duyurusu İçişleri Bakanlığı’ndan döndü. Bakanlık, daha önce de Gökçek hakkında açılan davalarda soruşturmaya izin vermemişti.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, AOÇ’de kültür ve doğal varlıklarının korunması üzerine görevi Melih Gökçek hakkında kötüye kullanmaktan suç duyurusunda bulunmuştu. Söz konusu suç duyurusunun işlemden kaldırılma kararı Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Oda’ya bildirildi.

“BAKANLIK GÖKÇEK’İ PARSEL PARSEL KORUYOR”
Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan suç duyurusunun işlemden kaldırılmasıyla ilgili olarak, “Atatürk Orman Çiftliği’nde hukuksuz bir şekilde inşa edilen kaçak saray ile ilgili 11. İdare Mahkemesi’nin kararı ve 5. İdare Mahkemesi’nin kararlarını uygulamamaktan Melih Gökçek’in görevi kötüye kullanması nedeniyle suç duyurusunda bulunduk. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı konuyu inceleyerek İçişleri Bakanlığına iletiyor. İçişleri Bakanlığı suç duyurusunun işleme konmaması kararı veriyor ve Melih Gökçek’i yine koruma altına alıyor, soruşturma açılmasına izin vermiyor. Suç duyurumuz işleme konulmadan kaldırıyor. Melih Gökçek’in bir kez daha bakanlık zırhını arkasına alarak imar hareketleri yaptığını bir kez daha görüyoruz. Melih Gökçek’i parsel parsel koruyan bir hükümet ve bakanlıkla karşı karşıyayız. Bakanlık Gökçek’i ve imar işlemlerini parsel parsel koruyor.” şeklinde konuştu.

“BU DOSYA KAPANMAZ”
Candan, “Hükümet sözcüsü olan Bülent Arınç’ın, Melih Gökçek’in Ankara’yı parsel parsel sattığı açıklamalarının ardından da Melih Gökçek hakkında suç duyurumuzu yapmıştık. Bu suç duyurusunun da partiye zarar vereceği yaklaşımıyla işlemden kaldırılması ile karşılaşırsak şaşmayalım. Lakin Bakanlık ne kadar korursa korusun, işleme konulmasını ne kadar engellerse engellesin, bu dosya büyüyor ve bu parselasyon dosyası bu işi yapan imar organizasyonu yargı önüne çıkıp ceza alana kadar kapanmaz.” ifadelerini kullandı.