Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda hara yapıldığı ve atlar satın alınacağı tartışmaları sürerken Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nden yeni bir açıklama geldi. Açıklamaya göre Saray’da sadece manej değil tenis kortları, basketbol, voleybol futbol sahaları da yapılıyor.

Mimarlar, Atatürk Orman Çiftliği’nde yargı kararlarına rağmen inşa edilen Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın peşini bırakmıyor. Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, "Yerleşkenin Kaçak Konut bölgesinde, tenis kortu, basketbol voleybol ve halı saha gibi spor tesisleri yapılıyor. Bize ait olan alana hukuka aykırı şekilde el koyularak, kendi çiftlikleri haline getirmeye çalışıyorlar. Bir tenis kortu eksikti o da tamamlanmış oldu." dedi.

İtibarın, Saray’a tenis kortu yaptırmakta değil, dünya sıralamasına girecek sporcular yetiştirecek yatırımlar yapmakta yattığını kaydeden Candan şöyle devam etti: "Nüfusu 100 bin olan Ardahan'da 2014 TÜİK istatistiklerine göre 29 adet spor kulübü varken, Kaçak Saray konutunda yaşayacaklara nerdeyse kişi başına bir kort bir halı saha, manej, basketbol, voleybol sahası düşüyor. İşte adaletsizlik budur."