Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin alacaklıları, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne verilmek üzere Maliye ile trampa edilen (değiş-tokuş) Atatürk Orman Çiftliği’ndeki (AOÇ) 8 bin 406 metrekarelik arsanın üzerine haciz koydurdu. Endişelenen Maliye, Ankara Büyükşehir’e gönderdiği yazı ile hacizlerin her türlü sorumluluğun belediyeye ait olduğunu ve en kısa sürede kaldırılacağını taahhüt etmesini istedi. Belediye meclisi dün aldığı kararla, söz konusu arsa üzerindeki hacizlerin sorumluluğunu üstlendiğini, hacizlerin kaldırılacağını taahhüt etti.

Taşınır veya taşınmaz bir malın başka bir malla değiştirilmesi işlemi demek olan trampa, Ankara Büyükşehir Belediyesi üzerinden Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na sıkıntı doğurdu.
Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, Haziran ayı toplantısında Atatürk Orman Çiftliği'ndeki (AOÇ) 8 bin 406 metrekarelik arazinin Maliye ile trampa edilmesine karar vermişti. Saray'a tahsis edilmesi düşünülen Yenimahalle İlçesi Orman Çiftliği Mahallesi 63 bin 386 ada, 6 parseldeki bu hissenin karşılığında Büyükşehir Belediyesi'ne Maliye başka bir arsa verecekti.

Ancak alacaklılar, belediyenin borçları karşılığında bu arsa üzerine haciz koydurdu. Anayasa Mahkemesi Temmuz ayında aldığı kararla alacaklıların belediye borçlarına karşılık haciz işlemi uygulanmasını engelleyen düzenlemeyi iptal ettiği için Maliye Bakanlığı endişeye kapıldı. Türkiye’nin en borçlu belediyelerinden biri olan Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne yazı gönderen Maliye, hacizlerin her türlü sorumluluğunun belediyeye ait olduğunu ve en kısa sürede kaldırılacağını taahhüt etmesini istedi. Konu, Başkanlık yazısıyla Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Ağustos ayı gündemine taşındı. Belediye meclisi dün Cumhuriyet Halk Partisi’nin aleyhte oylarına rağmen aldığı kararla, söz konusu arsa üzerindeki hacizlerin sorumluluğunu üstlendiğini, hacizlerin kaldırılacağını taahhüt etti.