Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin verdiği bilgiye göre, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda tavuk kümeslerinin yanısıra bıldırcın kümesleri de yapıldı. Bu kümeslerde Cumhurbaşkanı ve ailesi için organik bıldırcın ve tavuk yumurtası üretilecek. Bıldırcın yumurtasının anti-oksidan etkisi yaptığı, strese iyi geldiği ve yaşlanmanın etkilerini geciktirdiği belirtiliyor.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın maliyeti ve içerisindeki lüksün peşini bırakmayan Mimarlar Odası Ankara Şubesi, bu sefer de Saray’daki tavuk ve bıldırcın kümesleri hakkında açıklama yaptı. Basın açıklaması yapan Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Saray için organik yumurta üretilmesi amacıyla tavuk ve bıldırcın kümesleri kurulduğunu iddia etti, tavuk kümeslerinin fotoğraflarını paylaştı. Bıldırcın kümeslerinin fotoğraflarına henüz ulaşamadıklarını kaydeden Candan, “Tavuk kümeslerini bir dostumuz içeriden çekerek bize iletti. Bıldırcın kümeslerinin fotoğrafları da yakında gelir, paylaşırız. Atatürk’ün halk için doğal gıdalar üretilmesini istediği AOÇ arazisinde Saray ahalisine özel son derece besleyici, strese iyi gelen, yaşlanmayı geciktiren bıldırcın yumurtası üretilecek. Bıldırcın yumurtası ve eti, tavuğa göre kat kat daha besleyici. Fosfor, protein, B1, D2 vitaminleri bakımından tavuğun 10 katı kadar daha zengin içerikli. Bu yumurta ve etle beslenecekler.” şeklinde konuştu.

‘REHBERLİ SARAY TURLARI’ YAPILACAK

Tezcan Karakuş Candan, Saray’ı halka anlatmak amacıyla yakın zamanda ‘Rehberli Saray Turları’ başlatacaklarını belirtti. Vatandaşlara oradaki lüksü, şatafatı, orman alanının yok edilmesini anlatacaklarını kaydeden Candan, “Son nefesimize kadar halka duyuracağız. Maliyetleri, lüksü, şatafatı her şeyi açıklayacağız. Hazırlayacağımız klipler, dövizler ve sosyal medya kampanyalarıyla Saray’ı detay detay, bir rehber titizliğiyle anlatacağız.” dedi. Candan, Mayıs ayında başlamak üzere seçime kadar siyasi partilerden bağımsız olarak kendi programlarını yapacaklarını belirterek, “İl il gezerek Kaçak saray mücadelesini anlatıyoruz zaten, vitesi daha da yükselteceğiz. Komik, eğlenceli sosyal medya etkinlikleri yapacağız. Siyasi partilerden bağımsız olarak seçim takvimimizi belirleyip bu işin peşine düşeceğiz.” şeklinde konuştu.

‘SÜMEYYE ERDOĞAN İÇİN BİNİCİLİK PİSTİ YAPILACAK’ İDDİASI

Candan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan’ın Beştepe’de bulunan ve Saray’a yakın bir mesafede bulunan Atlıspor Kulübü’ne giderek at bindiğini duyduklarını söyledi. Saray’a at biniciliği için bir pis yapıldığı duyumunu aldıklarını kaydeden Candan, “Kaçak saray yerleşkesi içerisine, bir manej yapılacağına dair duyum aldık. Gasp edilerek elimizden alınmaya çalışılan, Atatürk’ün vasiyeti ihlal edilerek nefes koridorumuzun kesilmeye çalıştığı Atatürk Orman Çiftliği arazilerinde Sümeyye at koşturacakmış.” dedi.