Ankara'da düzenlenen 6 Eylül Barış Mitingi'ne katılmak isteyen Devrimci Liseliler (Dev-Lis) "Saraylar yıkılacak, halklar kazanacak" yazılı bir pankart açtı. Güvenlik güçleri, bu pankartı miting alanına sokmadı. Polisin bu tutumunu protesto eden eylemciler, alandakileri dışarı çıkartarak mitingi iptal etti.

Sıhhiye Toros Sokak üzerinde bir araya gelen dernek, parti ve bazı gruplar, Kolej Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. Bazı gruplar, polis kontrolünde miting alanına geçerken, Dev-Lis isimli grup açtığı "Saraylar yıkılacak, halklar kazanacak" pankartıyla girmek istedi. Güvenlik güçleri, pankartın içeri alınamayacağını bildirdi. Arama noktasının önü Çevik Kuvvet polisleri tarafından kapatıldı.

Olay yerine gelen HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in çabaları da sonuç vermedi. Ankara Valisi ile görüşen Önder, buradan da olumsuz cevap aldı. Bunun üzerine, tertip komitesi miting alanına giren vatandaşları dışarı çıkardı. Polis, burada da herhangi bir gösteri yapılamayacağını belirtmesi üzerine 6 Eylül Barış Mitingi başlamadan sona erdi.
Eylemciler olaysız şekilde dağıldı.