Çankırı'nın en işlek yerlerinde engellilerin hayatlarını bir nebze de olsun kolaylaştırmak adına yapılan 'sarı şeritler' ve ‘engelli rampaları’nın aksine engellilerin daha da zora soktuğu belirtiliyor. Çankırı'nın sokaklarına bir zamanlar engellileri düşünerek yapılan 'sarı şeritler' ve ‘engelli rampaları’ sadece yapıldıkları gibi kaldı. Yapıldıktan sonra hiçbir bakımı yapılmayan sarı şeritler engellilere zor anlar yaşatıyor. Şeritlerin ek yerlerinin birbirinden ayrıldığı ve bazı şeritlerin tamamen yok olduğu görülürken, bu kılavuz yollar üzerine araç park edilmesi ve esnafların şeritlerin üzerini işgal etmesi birçok görme engellinin sakatlanma tehlikesi atlatmasına neden oluyor.

Çankırı Engelliler Derneği (ÇEN-DER) Yönetim Kurulu Başkanı Selami Deveci, Çankırı’da engellilerin yaşadığı zorluklar hakkında bilgi vererek şu ifadeleri kullandı: "Kaldırımlardaki sarı bantlar ve engelliler için yapılmış olan rampalara araç park edilmesi bizim yaşantımızı kısıtlıyor. Kamu kurumlarında en çok yaşanan sıkıntı binaların girişi ve bina içerisinde bulunan tuvaletlerin klozetli olmayışı. Protez ayak, platin kullanan insanlarımız var. Onların tuvalet ihtiyaçlarını giderecek engelli tuvaleti yok. Engelliler için düzenlemiş hiçbir şey yok. Sayın Valimizin bu konuda kesin talimatı vardı. Hatta ödül de koydu. Kamu binalarını engellilere göre düzenleyen kamu müdürlerine ödül vereceğim demesine rağmen birkaç kurum dışında kimse önem vermedi."

"Herkes şovmenlik, reklam peşinde diyerek" açıklamasına devam eden Deveci, şu eleştirilerde bulundu: "Bir özürlüye bir tane akülü araba vermekle boy boy fotoğraf çekinmek yanlıştır. Alan el veren eli bilmesin, bunun reklamı da üzüyor insanı. Bir belediye başkanı, engelli vatandaşımızı ziyarete gidiyor. Büyük bir çanta, çanta 10 TL'lik, engelliyi ziyaret ediyor. Çıkışta engelli açıyor iki tane simit çıkıyor. Ertesi gün gazeteler yazıyor. Çankırı Belediye Başkanı Çankırı'daki engellileri sevindirdi. Bunların reklamını yapmayın. Çankırı’da bir özürlünün rahatlıkla araba ile gezme şansı yok. Belediyeye burada çok büyük işler düşüyor. Belediye reklamı, şovmenliği bıraksın, gerçekten Allah rızası için özürlülere bir şeyler yapsın. Seçimlerden önce sürekli olarak anons yapıldı. ‘Engellilerimiz belediye otobüslerimiz ücretsiz’ diye. Seçimler bitti böyle bir uygulama yapılmadı. Siz özürlüler ile dalga mı geçiyorsunuz. Tekerlekli sandalyedeki vatandaşlar otobüslere binemiyor. Kaldırımların yapılması için 1 trilyon lira Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından para geldi. Bu para nereye gitti? Bize gönderilmiş paranın hesabını sormak zorundayız. Şu an sarı şeritlere bakım yapılmıyor. Sağlam vatandaşların bile ayağı takılıp düşüyor. Seçimlerden önce sarı şeritler döşendi daha sonra rezillik ve kepazelik... Çok büyük sıkıntılarımız var, bizi dinleyen anlayan yok. Bir üniversitede okuyan akülü arabadaki öğrencimizin okula gitme şansı yok, onları okula götürecek araç yok. Engelliler için araç parkı yapıldı. Oralara tabela dikildi ama belediyenin kendi araçları park ediyor."