Sarıçam Belediyesi, Gaziler Günü nedeniyle meşaleli ‘Onur Yürüyüşü’ düzenledi.

Şehit aileleri, gaziler ve Sarıçamlılarla birlikte Belediye Başkanı Bilal Uludağ’ın da katıldığı yürüyüşte ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’ sloganları atıldı. Kozan Yolu üzerinde bulunan Bayrak Parkı’nda toplanan yaklaşık 300 kişi burada Büyükşehir Belediyesi Bando ekibi eşliğinde önce şehitler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşını okudu. Daha sonra ise Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Adana Şube Başkanı Melahat Ongun, Şehit Aileleri Derneği Adana Şube Başkanı Emine Kunt, şehit aileleri ve gazilerden oluşan gurup ellerinde Türk bayrakları ve meşalelerle yaklaşık 2 kilometre yürüdü. Kozan Yolu kanal üzerinde tamamlanan yürüyüş sonrası ise Sarıçam Belediyesi Bahçesine gelen gurupta bulunan şehit aileleri ve gazilere Başkan Uludağ’ın tarafından yemek verildi. Yemek öncesi şehitler için dualar okundu.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Adana Şube Başkanı Melahat Ongun ve Şehit Aileleri Derneği Adana Şube Başkanı Emine Kunt, 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle böylesine anlamlı bir yürüyüş düzenleyerek şehit ve gazileri unutmayan Başkan Uludağ ve ekibine teşekkür etti.

Başkan Uludağ ise vatanı için şehit düşenleri bir kez daha rahmetle andıklarını kaydetti. Bilal Uludağ, ”Türk Milleti bunun en güzel örneğini Atatürk’ün önderliğinde verilen ‘Kurtuluş Savaşı’nda yaşamıştır. ‘Ya istiklal, ya ölüm!’ demiştir. Türk tarihi böylesine kahramanlık günleri ile doludur. Bu günleri şehit ve gazilerimize borçluyuz. Destanlar yaratan şehit ve gazilerimiz tek tek birer onur abidemizdir. Katılımlarınızla bizleri onurlandırdınız hepinize teşekkür ediyorum.” diye konuştu.