Bingöl'ün Karlıova ilçesinde yola önceden yerleştirilen bombanın patlatılması sonucu şehit olan askerlerden Jandarma Uzman Çavuş Haşim Dirik'in (40) memleketi Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde hüzün var.

Ayan Mahallesi'nde oturan anne 65 yaşındaki Huma Dirik'in evine dün saat 18.30 sıralarında sağlık ekipleriyle gelen İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen İbrahim Doğan, MHP'li Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk ve Sarıgöl İlçe Emniyet Müdürü Salih Öztürk, aileye acı haberi verdi. Haberi öğrenen Huma Dirik, gözyaşı döktü. Sabahtan beri içinde bir sıkıntı olduğunu söyleyen anne Huma Dirik, "Sabahtan beri ağzıma bir lokma bir yiyecek koyamadım. Meğer oğlumun şehit haberini alacakmışım." dedi. Sağlık ekipleri, baygınlık geçiren Huma Dirik'e müdahale ederek sakinleştirdi.

Haberi alan Sarıgöllüler, şehidin baba evine akın etti. Eve Türk bayrakları asıldı. 20 yıllık Jandarma Uzman Çavuş olarak görev yapan 2 çocuk babası Haşim Dirik'in son Doğu görevinde olduğu, 11 ay sonra görevini tamamlayıp tayin isteyeceği öğrenildi.

Şehidin babası Abdullah Dirik'in 1994 yılında vefat ettiği, şehidin bugün ikindi namazından sonra Sarıgöl'de toprağa verileceği bildirildi.