Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP), 7 Haziran'daki seçimler için milletvekili adaylarını belirlemek için yaptığı ön seçim devam ediyor. Kendisi de aday olan ve oy kullanmak için gelen eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, partilisine güvenmeyenlerin siyasetçi olamayacağını belirtti.
Ön seçine katılan CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın da CHP'lilerin bugün bir demokrasi şöleni yaşadıklarını dile getirdi.

Şişli Meslek ve Anadolu Teknik Lisesinde ön seçim için oy kullanmaya gelen CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın ve eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül hayırlı olması temennisinde bulundu. Bir ön seçim çalışmasının sonunda olduklarını söyleyen Sarıgül, “Bugün partili arkadaşlarımız özgür iradeleriyle oylarını kullanıyorlar. Ben de oyumu ulusumun mutluluğu için sosyal demokrasinin geleceği için kullandım hayırlı ve uğurlu olsun.” dedi.

Ön seçimle sokağın sesinin parlamentoya yansıdığını söyleyen Sarıgül, “Cumhuriyet Halk Partimizin ön seçime girdiği dönemler en güçlü çıktığı dönemlerdir. Cumhuriyet Halk Partisi 1977 yılında Bülent Ecevit genel başkanlığında ön seçimi uyguladı ve çok büyük başarılar elde etti. Ön seçim sokakların, mahallelerinin sesinin parlamentoya yansımasıdır. Ön seçim barıştır, özgürlüktür, demokrasidir. Partili arkadaşlarımızın birbirlerini daha yakın tanıması için çok önemli bir demokrasi bayramıdır. Ön seçim aynı zamanda diğer siyasi partilere oy veren yurttaşlarımızın dahi bugün Cumhuriyet Halk Partisinin ön seçiminden hangi adaylar kazanacak diye bunu büyük bir heyecanla bekliyorlar.” ifadelerini kullandı.

En büyük arzusunun ön seçimde yaşanan heyecanın genel seçime de yansıtılması olduğuna dikkat çeken Sarıgül, “Ön seçimde aday olan yüz 14 tane aday adayı arkadaşımız bu akşam sonuçlar belli olduktan sonra kim kazanırsa kazansın kazanan Türkiye Cumhuriyeti, demokrasi, Cumhuriyet Halk Partimizin kurumsal kimliği kazanacaktır.” şeklinde konuştu.

Ön seçim kararının CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun demokrasi anlayışı olduğunu ve büyük bir memnuniyetle karşıladığını söyleyen Sarıgül sözlerini şöyle sürdürdü: “Ön seçim partimize bir dinamizm getirecektir. Diğer siyasi partiler parlamenterlerini atamayla ve tayin ile tespit etmekteler. Ama bizim genel başkanımızın demokrasi anlayışı, kendisi de sandığa girdi ve dedi ki ‘partili arkadaşlar milletvekili adaylarının büyük bir bölümünü ön seçimle belirlesin’ bende şuna inanıyorum. Partilisine güvenmeyen, bir siyasi olamaz. Siyasi hem partilisine güvenmeli hemde hiçbir siyasi parti farkı gözetmeden bütün yurttaşlarımıza da güvenmeli ve o yurttaşlarımızın gönlünü kazanıp iktidar olmalı.”

CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karaylaçın ise hayırlı olsun temennisinde bulunarak şöyle konuştu: “Türkye’nin 41 ilinde 45 seçim çevresinde Cumhuriyet Halk Partililer bugün bir demokrasi şöleni yaşamaktalar. Bugün Cumhuriyet Halk Partililer bana göre çok güçlü bir siyasi enerji yaratacaklar ve bu bizi 7 Haziran seçimlerine kadar götürecektir. Bu enerjinin Cumhuriyet Halk Patisini İstanbul’da birinci parti Türkiye genelinde de iktidar yapmasını içtenlikle diliyorum."