Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman, Türkiye’nin hatta Ordu’nun tarımdan yeteri kadar hakkını alamadıklarını iddia etti.

MHP Ordu Milletvekili Adayı Cemal Enginyurt, Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman'ı ziyaret etti. Ünye Ziraat Odası’nda gerçekleşen ziyarette konuşan Sarıkahraman, ülke olarak tarımdan istifade edemediklerini söyledi.

Başkan Sarıkahraman, şu açıklamaları yaptı: "57'nci Hükümet olarak başlatılan tarımda destekleme yardımlarını kabul ediyoruz. Onun farkında olan birisiyim. Daha değişerek güzelleşerek gelebilirdi ama inşallah önümüzdeki dönemlerde sizin de içinde bulunduğunuz parlamenter dönemde yapılır. Türkiye bir tarım ülkesi. Bundan birkaç gün önce Genel Merkezi'miz Genel Kurulu bitirdi. Konuşmacıları dikkatle izledim. Cumhurbaşkanı'mızdan ana muhalefetine diğer konuşmacılara kadar her birisinin ağzından çıkan çiftçiye yönelik yardımlar. Türkiye’nin bir tarım ülkesi olduğunun altını çizmesi. Biz bundan bir üretici olarak tam yararlanabiliyor muyuz? Hayır. Türkiye’deki gelirler; tarım, sanayi, turizm ve bunun yanına devletin memurunu işçisini eklersek 4’e bölersiniz. Ama ben 4’te 1 oranında da olsa tarım hakkını alamadığına inanıyorum. Geçen yıllarda Türkiye kurbanlık anguslar ithal etti. Bu sene de başka bir hayvan ithal etmek durumunda kalıyor. Buğday ekemiyoruz. Patates bildiğiniz gibi ortada vs. İnşallah bunlar düzelir diye umut ediyoruz.

HERHANGİ BİR PARTİNİN SÖZCÜLÜĞÜNÜ YAPMIYORUZ BURASI BİR STK ÖRGÜTÜ

Herhangi bir partinin sözcülüğünü, herhangi partinin de karşı görüşlülüğünü yapacak durumda değiliz. Çünkü bizim siyasi yapımız yok. Burası bir sivil toplum örgütü. Ancak bir şeyin altını önemle çizmek istiyorum. Bugün bir fındıkçı arkadaşa fındığı sorduğumda fındığın 21 lira olduğunu söyledi. Dün ise 23 lira olduğu söylendi. Yani bu çok sevimli bir rakam değil. 20 lira 22 lira böyle bir fiyat olamaz. Dünyanın ekonomik geliri ortada, ülkemizin geliri de ortada. Ama fındık 4 liradan olmamalı.

BAŞTAN AŞAĞI ANLATTIĞINIZ HER ŞEYİN ALTINA İMZAMI ATARIM

Yani 20 lira da iyi değil, 4-5 lira da iyi değildir. Dileklerimize düşüncelerimize tercüman oldunuz. Baştan aşağı anlattığınız her şeyin altına imzamı atarım. Ama fındık 4 lirada 5 lirada olmamalı. Maliyeti 5 lira olan fındığı benden 4 liraya aldılar. 3 buçuk liraya aldılar yıllar boyu. Ama bu sene ne oldu? Bahsettiğiniz gibi bir don afeti insanları hizaya getirdi. İnsanlar hizaya geldi ama yukarıda dondan mağdur olan insanın hizaya gelecek zaten bir hali yoktur. Ünye’de tutunamadı dolayısıyla Ankara’ya İstanbul’a başka yerlere gitmek zorunda kaldılar. Biz bunun böyle olmasını istemiyoruz. Bizim istediğimiz fındığın fiyatının sağlam temeller üzerine atılmalı. Üreticilerimizin fındığın fiyatının bugünden ne olacağını bilmeli.”