Muş'un Çengilli köyünde yaşayan Halim Arslan satın aldığı 2 aylık buzağıyı otomobili ile köye götürdü. Buzağıyı otomobilde görenler şaşkınlıklarını gizleyemedi.

Annesi doğumda ölen Sarıkız isimli buzağı yeni sahiplerinin evine otomobille gitti. Çengilli köyünde oturan Halim Arslan bir süre önce doğum yapan ineğinin buzağısının ölmesi nedeniyle, ineğine buza satın almaya karar verdi. Halim Arslan aradığı buzağıyı 15 kilometre uzaklıkta bulunan Yaygın beldesinde buldu. Doğumda annesi ölen iki aylık buzağıyı alan Halim Arslan, buzağıyı köye götürmek için ilginç bir yöntem denedi. Aile arabası olarak kullandığı aracın arkasına 2 aylık buzağıyı yükleyen Halim Arslan köyün yolunu tuttu.

Görenlerin şaşkın bakışlarla izlediği araçtaki buzağının ismi ise Halim Arslan tarafından Sarıkız konuldu. Halim Arslan yaptığı açıklamada "İneğimin buzağısı doğumda ölmüştü. Sarıkız isminiz verdiğimiz bu buzağının da annesi ölmüştü. Buzağı annesiz, inek yavrusuz kalmasın diye onu satın aldım. Başka bir araç bulamadığım için otomobilime koyarak köye götürüyorum." dedi.