Kayseri Sarıoğlan Belediyesi temizlik ekiplerinin Karaözü çöplüğünde, ayağına misina ip dolandığı için çırpınan yavru kızıl şahin, kurtarıldıktan sonra tedavisinin yapılması için hayvanat bahçesine teslim edildi.

Karaözü’nde görevli temizlik ekibi Aydın Yılmaz ve Ömer Osman Yıldırım, çöplüğe geldiklerinde yırtıcı bir kuşun çaresizce çırpındığını gördü. Daha sonra ayaklarına dolanan ve hareketsiz bırakan misina ipten kurtararak, doğaya saldı. Ancak sol pençeleri siyahlaşan ve hareket kabiliyetini kaybeden yavru kızıl şahin yeniden temizlik ekibinin yanına indi. Temizlik ekibi, durumu Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız’a bildirdi. Başkan Yıldız, bir araç göndererek, yaralı kızıl şahinin araçla Kayseri Büyükşehir Belediyesi Anadolu Harikalar Diyarı bünyesinde bulunan hayvanat bahçesine teslim edilmesini sağladı.

Sarıoğlan Belediye ekibinin, yaralı kızıl şahini teslim ettiği hayvanat bahçesi veterineri Hilal Akbaş, kuşun yavru olduğunu, sol ayağının kangren olma noktasına geldiğini, uzun süre aç ve susuz kaldığını belirtti. Akbaş, "Tedaviden sonuç alırsak şahini yeniden doğal hayatına bırakacağız. Ancak sonuç alamazsak buradaki bazı hayvanlar gibi artık misafirimiz olacak." dedi.

Sarıoğlan Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız, bölgede yaban av hayatına önem verdiklerini ifade ederek, "Çevre, doğa, her türlü canlılar konusunda çok hassasız. Nitekim ekiplerimiz de bu konuda duyarlı. Ekiplerimizin bulduğu bu kızıl şahin de umarım sağlığına ve yeniden doğal hayatına kavuşur." temennisinde bulundu.