Ankara’daki Gezi Parkı olayları sırasında hayatını kaybeden Ethem Sarısülük’ün ölümü ile yargılanan polis memuru Ahmet Şahbaz tahliye edildi. Daha önce duruşma için 7 Eylül’e gün veren mahkeme, davanın Aksaray’a gönderilmesi nedeniyle güvenlik tedbirlerinin işlemsiz bırakılmasını ama duruşma yapılmayacak olsa dahi mahkeme ve adliye binası civarında güvenlik önlemi alınmasını istedi.

Şahbaz, güvenlik gerekçesi ile davanın başka bir ile nakli için Adalet Bakanlığı’na verilmek üzere Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi’ne dilekçe vermişti. Aynı dosya ile ilgili olarak Ankara Valiliği de, Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi’ne yazı göndererek davanın başka yere naklini istemişti. Bu talepler üzerine Yargıtay 5. Ceza Dairesi davanın Aksaray’a nakline karar vermişti. Bugün ise Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi, sanık polis memuru Ahmet Şahbaz’ın tahliyesine karar verdi.

Tahliye kararının ardından Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi, Ankara Adliyesi Polis Merkezi Amirliği’ne güvenlik tedbiri alınması istemi ile yazı gönderdi. Daha önce duruşma günü güvenlik tedbiri isteyen ve dosyanın Aksaray’a nakil edildiğini hatırlatan mahkemenin talebinde şu ifadeler yer aldı: “7 Eylül 2015’te duruşma yapılmayacak olup, belirtilen hususta güvenlik tedbiri alınmasına lüzum kalmadığından ilgili müzekkerenin işlemsiz bırakılmasına. Ancak duruşma yapılmayacak olsa dahi 7 Eylül’de mahkememiz veya adliye binası civarında muhtemel protesto ya da olaylar çıkabileceği ihtimaline binaen mahkememiz civarında gerekli güvenlik tedbirinin alınması rica olunur.”

Ankara’daki Gezi Parkı olayları sırasında Ethem Sarısülük kafasına isabet eden kurşun sonrası hayatını kaybetmişti. Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen dava sonrası polis memuru Ahmet Şahbaz 7 yıl 9 ay 10 gün hapis cezası aldı. Yargıtay 1. Ceza Dairesi, Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararını usulen bozmuştu. Dosyanın geri gönderilmesi üzerine Ankara 6. Ceza Mahkemesi, 7 Eylül’e duruşma tarihi vermişti. Ancak dosyanın Aksaray’a gönderilmesi nedeniyle 7 Eylül’de duruşma yapılamayacak.