Sarıyer’de, içinde piknikten dönenlerin bulunduğu bir minibüs kontrolden çıkıp yan yattı. Kazada 1 kişi hayatını kaybetti, 2’si ağır 12 kişi yaralandı.

Kaza saat 17.00 sıralarında Bahçeköy – Zekeriyaköy yolu üzerinde meydana geldi. İçinde piknikten dönenlerin bulunduğu 34 EE 419 plakalı minibüs virajı alamayınca orta refüje çıkıp yan yattı. Kazayı gören vatandaşlar polis, itfaiye ve sağlık ekiplerinde ihbarda bulundu. Kaza mahalline çok sayıda ambulans sevk edildi. Yaralanan 13 kişi sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinden sonra çevre hastanelere kaldırıldı. Yaralılardan 1’i hastanede hayatını kaybetti. 2 kişinin de durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Zekeriyaköy Muhtarı Semra Özkaya, olayın meydana geldiği yolda çok fazla kaza yaşandığını söyledi. Özkaya, yetkilerin bu duruma önlem almasını istedi. Bu arada, kazanın meydana geldiği yol uzun süre trafiğe kapandı. Olay yerindeki çalışmaların ardında kazaya karışan araç vinçle kaldırıldı, yol da yeniden trafiğe açıldı. Kaza mahallinde inceleme yapan polis konuyla ilgili soruşturma başlattı.