Kayseri’nin Sarız Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışı kapsamında 'Hoşgeldin Bebek' projesi başlattı. Bu kapsamda yeni bebek sahibi olan ailelere bebek çeyizi hediye ediliyor.

CHP’li Sarız Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışı kapsamında 'Hoşgeldin Bebek' projesini başlattı. Uzun yıllardır taziye evlerine el uzatmasıyla takdir toplayan Sarız İlçe Belediyesi, 'Doğumdan ölüme kadar vatandaşımızın yanındayız' parolasıyla, bundan böyle yeni doğan bebekleri ve ailelerini ziyaret ederek sevinçlerine de ortak oluyor. Yeni doğan bebek sahibi ailelere gerçekleştirilen ziyarette, çam sakızı çoban armağanı bebek seti hediye ediliyor.

'Hoşgeldin Bebek' projesi Sarız Belediye Başkanı Ömer Faruk Eroğlu’nun eşi Fadime Eroğlu ve kızı Gözde Eroğlu’nun ilk ev ziyareti ile başladı. İlçede yaşayan ve yeni bebekleri olan ailelerin evini ziyaret eden Fadime Eroğlu, aileye ‘ömürlü olsun’ dedi, hediyelerini takdim etti. Belediyenin başlattığı projenin ailelere önemli bir katkı sağlayacağını düşündüklerini anlatan Fadime Eroğlu, “Hoşgeldin Bebek' projemiz önemsediğimiz bir proje. Bugüne kadar cenazelerinde ve taziyelerinde yani acı günlerinde yanlarında olmaya çalıştığımız vatandaşlarımızın mutluluklarını da paylaşmak istiyoruz. Bebekler de yeni mutluluk ve yeni umutlar demek. Yeni umutlarımız olan bebeklerimizin ve ailelerinin yanlarında olacağız.” dedi.

Sarız Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, kendilerine ulaşılamaması durumunda yeni bebek sahibi olan tüm vatandaşların belediyeye müracaat edebilecekleri ve kayıtlarını yaptırabilecekleri belirtildi.