Kayseri'nin Develi ilçesinde gezmek için sarp kayalıklara çıkan ve orada mahsur kalan iki genci, yardım istedikleri Erciyes Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timi kurtardı. Kurtarılan iki gencin ailesine teslim edilmesinden sonra köyde bayram havası yaşandı.

Develi ilçesi Öksüt köyü Kale mevkindeki sarp kayalıklara gezmek ve keşfetmek için çıkan Samet Öğretici(25) ve Emin Işıksal(18) mağaralar bölgesine kadar geldi. Ancak buradan geri inemeyip mahsur kaldı. İki genç durumu önce ailelerine daha sonra jandarmaya bildirdi. Bu konuda uzman olan Erciyes JAK timindeki ekip, ikindi saatlerinde sarp kayalıkları yürüyerek 5 saat süren çalışma sonunda iki gence ulaştı. JAK timi, iki genci sarp kayalık bölgeden emniyetli şekilde indirerek, köyde hazır bekletilen 112 Hızır servis ekiplerine teslim etti.

Kayalıklarda korku dolu anlar geçirdiklerini gizlemeyen Samet Öğretici ve Emin Işıksal, jandarma timlerini görünce rahat bir nefes aldıklarını belirtti. İki genç, Öksüt köyü meydanında endişe içinde bekleyen ailelerine kavuştuktan sonra, ‘En büyük asker bizim asker’ diye bağırdı ve ‘İyi ki varsınız. Sizinle gurur duyuyoruz’ diyerek teşekkür etti.