Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Siyasal Bilgiler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölüm Başkanlığı görevine, 3 profesör varken kanun ve yönetmeliklere aykırı olarak bir doçentin vekaleten atandığı ileri sürüldü. Usulsüz atama iddialarına ilişkin Rektörlüğe ve YÖK'e şikayette bulunuldu.

SAÜ Siyasal Bilgiler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölüm Başkanlığı’na dekanlık tarafından vekaleten atandığı ileri sürülen Doç. Dr. A.B.'nin 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ve Üniversitelerde Akademik Teşkilat Yönetmeliği'ne aykırı olarak atandığı iddia edildi. Bölümün eski başkanı Prof. Dr.Yılmaz Özkan, atamanın kanun ve yönetmeliklere aykırı olduğunu öne sürerek rektörlüğe ve YÖK'e şikayette bulundu.

Özkan, şikayet dilekçesinde, dekan vekilinin atama işleminde yönetmeliğin amir hükümlerini hiçe sayarak, bölümü oluşturan anabilim dalı başkanlarından yazılı görüş talebinde bulunmadığını ileri sürdü. Bölümde üç kıdemli profesör bulunmasına karşılık ilgili kanun ve yönetmeliğe açıkça aykırı hareket edilerek henüz daha yeni doçent olmuş, kadrosu bile ilana çıkmamış bir öğretim üyesi arkadaşlarının vekaleten bölüm başkanlığına atandığını belirten Özkan, kanun ve yönetmeliği açıkça ihlal eden dekan vekilinin bu atama kararının gerek rektör, gerekse YÖK tarafından derhal iptal edilmesini ve kendisi hakkında kanunî işlemlerin başlatılmasını talep etti.

Öte yandan, konuyla ilgili görüşü alınan dekan vekili de atamanın yapıldığını doğruladı.