IŞİD militanlarının saldırdığı Kobane'de çatışmalar üçüncü gününe girerken saldırılara yönelik tepkiler de sürüyor. Bursa Savaş Karşıtı Platformu, Kobane ve Heseke'ye düzenlenen saldırılar sebebiyle protesto eylemi düzenledi. Eylemde konuşan Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Başkanı Avukat Umut Beyaz, "Saldırıların Mürşitpınar Sınır Kapısı'ndan Kobane'ye geçen cihatçı çeteler tarafından gerçekleştirildiği iddiası var." dedi.

Öğle saatlerinde Atatürk anıtı önünde, 'Savaşa ve katliama 'dur' de yazılı pankart önünde buluşan Bursa Savaş Karşıtı Platformu üyeleri, attıkları sloganlarla IŞİD saldırılarına tepki gösterdi. Platform adına konuşan ÇHD Başkanı Umut Beyaz, şunları kaydetti: "Ortadoğu'yu kan gölüne çeviren cihatçı çeteler katliamlarını sürdürüyor. IŞİD, 25 Haziran'dan itibaren Kobane ve Heseke'ye vahşi saldırılarına devam ediyor. Eli kanlı cihatçı çete IŞİD saldırıları sonucunda çoğunluğu kadın ve çocuk yüzlerce sivil yaşamını kaybetti. Bu katliam; insani tüm ölçü ve değerlerin bu çete ve destekleyicileri eliyle bitirilmek istendiğini bir kez daha gözler önüne sermektedir. Saldırıların Şanlıurfa Mürşitpınar Sınır Kapısı'ndan Kobane'ye geçen cihatçı çeteler tarafından gerçekleştirildiğine yönelik iddialar bulunmaktadır."

IŞİD'İN TÜRKİYE'DEN SİLAH ALDIĞINI HERKES BİLİYOR

Yandaş medyanın ve AKP'li politikacıların son günlerde Kobane ve Tel Abyad'ı hedef gösteren açıklamalarından sonra bu saldırının gerçekleşmesinin dikkat çekici olduğunu öne süren Avukat Umut Beyaz, şöyle devam etti: "Cumhurbaşkanı ile iktidar sözcülerinin verdikleri demeçler; yıllardır uygulanan Suriye ve Ortadoğu politikası ve yaşananlar sebebiyle inandırıcı olmaktan uzaktır. AKP iktidarı Suriye'de sürdürülen iç savaşın destekleyicisi ve tarafı olmuştur. AKP iktidarı Suriye'de etnik ve mezhepsel çatışmaları sürdüren akıl almaz katliamlar gerçekleştiren silahlı cihatçı çeteleri desteklemekten, kardeş haklarla savaşı ve düşmanlığı körüklemekten geri durmamıştır. Kobane'ye vahşi saldırılarda bulunan, çoğunluğu çocuk ve kadın olan sivillerin hayatının kaybetmesine sebep olan bir katliam gerçekleştiren gerici cihatçı IŞİD ve diğer eli kanlı çetelerin Türkiye'den aldığı silah ve insan desteği ise herkes tarafından biliniyor. Saldırıları kınıyor, lanetliyoruz. Yıllardır Filistin'de, Suriye'de, Irak'ta ve Kobane'de emperyalistlere IŞİD çetelerine karşı direnen halkların mücadelesini selamlıyoruz."

HDP Bursa Milletvekili Asiye Kolçak’ın da katıldığı eylem olaysız şekilde sona erdi.