Kahramanmaraş'ta kiraladıkları evlerde yaşayan 20 Suriyeli aileye bir grup doktor sahip çıktı.

Yaklaşık 3 yıldır Suriye'de devam eden iç savaşta binlerce insan hayatın kaybederken, çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan binlerce kişi de Türkiye'nin de aralarında bulunduğu komşu ülkelere sığınmak zorunda kaldı. Kahramanmaraş'a yerleşen Suriyelilerin sayısı 40 bine ulaştı. Zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren Suriyeliler, kendilerine uzatılan şefkat eliyle hayata tutunmaya çalışıyor.

Sivil toplum kuruluşları tarafından başlatılan yardım kampanyalarına halk duyarsız kalmayarak başta gıda ve giyim olmak üzere her türlü ihtiyaçların karşılanmasına katkıda bulunmaya devam ediyor.

Kahramanmaraş'ta görev yapan bir grup doktor da kentte kiraladıkları evlerde yaşam mücadelesi veren Suriyeli ailelere sahip çıktı.

Hafta içinde hastaların derdine çare arayan doktorlar tatil günlerinde ise kendi imkanlarıyla kiraladıkları evlerde yaşayan misafirlere yardım malzemesi ulaştırıyor. Zor günler geçiren Suriyeli aileleri tespit eden gönüllü doktorlar ilaç, gıda, ev eşyası ve yakacak yardımında bulunuyor, aile fertlerini de sağlık taramasından geçiriyor.

- Yardımlar düzenli olarak sürecek

Doktor Cumali Kocabay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kente yerleşen Suriyeli ailelerin sıkıntılarına ortak olmak istediklerini söyledi.

Kentteki ihtiyaç sahibi Suriyelileri belirleyerek, düzenli şekilde yardım etmek istediklerini ifade eden Kocabay, şöyle konuştu:

"Bir grup doktor arkadaşla şehrimize gelen ve zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren misafirlerimize Peygamber efendimizin 'Komşusu açken bir Müslüman tok yatamaz' sözünü düstur edinerek, elimizden geldiği kadarıyla yardım etmeye karar verdik. Bu doğrultuda ilk etapta tespit çalışmasını yaptık. Daha sonra bu ailelere rutin olarak haftalık ilaç, gıda, ev eşyası ve yakacak gibi malzemeleri ulaştırmaya başladık. "

Doktor Yavuz Yarpuzlu da hem insani açıdan hem de Müslüman olarak Suriyelileri yardım ulaştırmak için organizasyon gerçekleştirdiklerini söyledi.

Suriyelilerin haftalık rutin ihtiyaçlarının karşılandığını ifade eden Yarpuzlu, bunun yanı sıra ziyaret ettikleri ailelerin fertlerini sağlık taramasından geçirdiklerini kaydetti.

Yarpuzlu, başlattıkları çalışmanın düzenli olarak devam edeceğini vurguladı.

Suriyeli Abdulkadir El Muhammed ise ülkelerinde gerçekleştirilen bombalı saldırılardan kurtulmak için Türkiye'ye sığındıklarını belirterek, "Kendi devletimiz bomba yağdırırken, Türkiye bize yardımcı oldu. Türk halkı bize çok iyi davranıyor. Başta Başbakan olmak üzere bize yardımlarını esirgemeyen herkese şükranlarımızı sunuyoruz" dedi.