Koza İpek Grubuna, kayyum atanması ve yayınlarının kesilmesine MHP İzmir Milletvekili Aslan Savaşan’dan tepki geldi. MHP’li Savaşan, Bugün TV ve Kanaltürk Ege temsilciliğini ziyaret etti.

Savaşan, “Anayasamızın 28 ve 29. maddelerinde 'Basın Hürriyeti' güvence altına alınmış durumda. Anayasa herkesi bağlayıcıdır. Koza İpek Basın Grubu'na kayyum atanması ve atanan kayyumların bir siyasi partiye yakınlığı ve iktidar yanlısı yayın yapan basın grubunda görevli kişiler arasından seçilmesi tüm vatandaşlarımızın kafasında soru işareti oluşturmuştur. Basın özgürlüğü demokrasi için olmazsa olmazdır. Özellikle ülkeyi yönetme sorumluluğuna sahip kişiler basın özgürlüğü konusunda dikkatli olmalıdır. Basına yapılan baskı ve sansür toplumu geriyor, vatandaşlarımızın adalete olan güvenini azaltıyor, bugünler gelir geçer ama demokrasinin aldığı yarayı gidermek zor olabilir. Son günlerde gazeteler belirli gruplar tarafından basılıyor, camları kırılıyor, Hürriyet ve Yeni Asır gazetelerine yapılan saldırılar demokrasiyi yaralıyor, Koza İpek Grubu'na yapılan kayyum ataması insanların adalete ve demokrasiye olan güvenini azaltıyor. Buna dur demeliyiz.” diye konuştu.

SAVAŞAN: HERKES BENİM GİBİ DÜŞÜNSÜN DEMEK DOĞRU DEĞİL

MHP İzmir Milletvekili, sözlerini şöyle tamamladı: “Herkes benim gibi düşünsün demek demokrasi ile bağdaşmaz. Herkes benim istediğim gibi haber yapsın demek basın özgürlüğüne karşı olmaktır. Türk toplumu demokrasiyi benimsemiştir. Bu topraklar baskıcı düşüncenin ülkeyi yönetmesine izin vermez. Tarihte örnekleri çoktur, darbe dönemlerinde de bu tarz girişimler olmuştur ama toplum o günleri ve baskıları kötü günler olarak hatırlamaktadır. Uyarımızı belirli grupları savunmak için değil demokrasiyi ve özgürlüğü savunmak için yapıyoruz.”