Kadına Özgürlük ve Eşitlik Derneği Başkanı Avukat Ülkü Tolunay, dayatılmaya ve yaşatılmaya çalışan savaşın, acıdan başka bir sonucu olmayacağını söyledi. Tolunay, savaşın; ölüm ve açlık anlamına geldiği gibi yakıp, yıkıp, yok ettiğini vurguladı. Avukat Ülkü Tolunay, savaşa karşı ‘barış’ vurgusu yaparak, Türkiye’nin Suriye’ye yönelik olası bir kara harekatının ‘savaş’ anlamına geleceğini kaydetti. Tolunay, “Savaşlar olmasın. Çünkü savaş en çok kadınları acıtır.” dedi.

Topluma ‘sağduyu’ çağrısında bulunan Ülkü Tolunay, “Dünya üzerinde açlık, salgın hastalık, temiz su, hava ve çevre… Sonuç olarak insanlık adına, insanca yaşam adına savaşacak onlarca neden varken; hangi gerekçe ile olursa olsun yapılacak bir savaş katliamdan öteye gitmeyecektir.” ifadesini kullandı.

Tolunay, “Savaş, en çok kadınları acıtır. Günümüz savaşlarının kazananı yoktur. Tüm savaşların temelinde iktidarların hırsları, çıkar ilişkileri yatmaktadır. Savaşlarda sadece insan kaybeder.” diye konuştu.
Hiçbir ideoloji ve hiçbir çıkarın, insandan daha değerli olmayacağını vurgulayan Kadına Özgürlük ve Eşitlik Derneği Başkanı Tolunay şunları söyledi: “Ağıtların, gözyaşlarının olmadığı gülen bir dünya için, daha güzel daha yaşanılası bir dünya için, daha özgür daha eşit ve daha mutlu insanlık için barış istiyoruz. Biz çocuklarımıza savaşı değil barışı anlatacağız inatla. Özgürlük ve eşitliğe adanmış tüm insanlarla barış, barış, barış diyeceğiz.”