Suriye’den savaştan kaçarak geldikleri Türkiye'de mevsimlik işçi olarak çalışmak amacıyla Anadolu’nun değişik bölgelerinde tarım arazilerine yerleşen Suriyeliler çamur içinde hayat mücadelesi veriyor.

Konya’nın Akşehir ilçesinde Karahüyük Mahallesine tarlalara kurdukları çadırlarda yaşayan yaklaşık 200 kişilik 25 aile, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşların yardımıyla geçiniyor. Mahallenin yakınına kurulan çadırlarda kalanlara yardım yapmak isteyen yardımseverler, çamur deryasını geçip Suriyelilere ulaşıyor. Hayırsever vatandaşların getirdiği yemek ve giysiler burada Suriyelilere dağıtılıyor. Ayağında ayakkabı olmayan bazı çocuklar ise görenlerin yüreğini burkuyor.

Suriyeli ailelerle ilgilenen Yaşar Çimen (54), aileleri görünce yaşanan drama şahit olduğunu söyledi. Çimen, hemen Akşehir’e giderek belediye ve kaymakamlığa bilgi verdiğini aktardı. Hiçbir resmi kurumun burada yaşayanlarla ilgilenmediğini belirten Çimen, "İki dernek ve mahallemizde yaşayan vatandaşlar buradaki insanlara sahip çıktı." ifadelerini kullandı.

'ARAMIZA FİTNE SOKUP BİZİ PERİŞAN ETTİLER'

Suriye’den 3 hafta önce gelen Cabir Sellum, Suriye’de çıkan karışıklıklar nedeniyle vatanlarından çıkmak zorunda kaldıklarını söyledi. Bazı odakların, Suriye halkının farklılıklarından fitne çıkardığını belirten Sellum, "Birçok yakınım, annemiz babamız orada; konuşamıyoruz, görüşemiyoruz. Ama ümidimiz; savaş bitecek ve döneceğiz vatanımıza inşallah." şeklinde konuştu.