Verdiği karar sebebiyle tutuklanan Hakim Metin Özçelik'in eşi Dr. Hatice Özçelik'in sebep gösterilmeden işine son verilmesine, MİT TIR'ları soruşturması kapsamında savcıların tutuklanarak ellerine kelepçe takılmasına meslektaşlarından tepki geldi.

İstanbul Cumhuriyet savcısı Menderes Arıcan, sosyal paylaşım sitesi Facebook adresinden 'Alma mazlumun ahını' isimli bir mesaj yayınladı. Savcı Arıcan, mesajında şu ifadeleri kullandı: "Bir memlekette yargı mensupları yaptığı işlem ve tasarrufu nedeniyle tutuklanıyor, ellerine bir polis müdürü tarafından kelepçe takılmaya çalışılıyor. O yargı mensuplarından birinin eşi zamanlaması manidar bir şekilde doktor olarak görev yaptığı hastanenden işine son veriliyor, bu işlem ve tasarruflar nedeniyle; o muktedirler binlerce Cumhuriyet savcısı ile hakimin tepkisini alıyor ise ey o muktedirler(!) Bu yaşananlar sizin saltanatınızın sonunun geldiğine delalet etmektedir."

"KADININ BEDDUASI KARŞISINDA BİR KUVVET AYAKTA DURAMAZ"

Dünyanın hiçbir yerinde haksızlık ve hukuksuzluğun ilelebet payidar olduğu bir ülken olmadığını vurgulayan savcı Arıcan, "Hele hele, eşi nedeniyle işinden edilen bir kadının ahı ve bedduası karşısında hiç bir kuvvetin ayakta durması söz konusu dahi olamaz. Bu böyle biline." ifadesini kullandı.

"GELİN ADALETİN, HAKLININ, MAZLUMUN YANINDA OLALIM"

Savcı Arıcan, meslektaşlarına şu tavsiyelerde bulundu: "Her dönem güç ve muktedirin yanında yer almak için büyük efor ve çaba sarf eden bir kısım değerli arkadaşlarım. Hiç bir makam ve mevki, bu yorgunluğa değmez. Vallahi de değmez, billahi de değmez. Her daim, güç acaba ne tarafa geçecek diye uykuların kaçmasına sinir mi dayanır. Üstelik bir gün hata yapıp yanlış tarafta yer alıp, aniden gücü karsında görmek riski de var. Gelin bu işi kolaylaştıralım. Her daim güç ve güçlünün yanında yer almaktansa; adalet ve hukukun yanında, yani mağdurun yanında yer alalım. İşimiz bu sayede kolaylaşsın."