Konya'da 'paralel yapı' iddiasıyla oluşturulan soruşturma dosyasının savcısı, hukuka aykırı bir kararla sabah yapılan baskınlarda gözaltına alınan şüphelilerin avukat tutma hakkını sınırladı. Şüpheli avukatının, savcının hukuksuz kararını Konya Barosu Avukat Hakları birimine şikayet etti. Baronun itirazını değerlendiren savcılık, şüphelilerin avukat hakkını sınırlandıran kararı iptal etti.

Cumhuriyet savcısı Konya merkezli 19 ilde gerçekleştirilen baskınlarda gözaltına alınan şüpheliler için 'Her avukat sadece bir şüphelinin müdafii olabilir' şeklinde hukuksuz bir karar aldı. Bu kararla, gözaltına alınan şüpheliler bugüne kadar tanıdıkları ve vekalet verdikleri avukatlar yerine hiç tanımadıkları isimlere vekalet verme mecburiyetiyle karşı karşıya kaldı.

Bunun avukat haklarına aykırı olduğunu belirten avukat Erhan Şahin, savcının hukuksuz kararını Konya Barosu Avukat Hakları birimine şikayet etti. Konya Barosu'nun itirazını değerlendiren savcılık, şüphelilerin avukat hakkını sınırlandıran kararı iptal etti.