MİT TIR'larını durdurduğu için hakkında açılan davada tutuklanan Adana Cumhuriyet eski Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık'ın eşi Süreyya Bağrıyanık, cezaevinden ziyaret fotoğrafı paylaştı. Twitter üzerinden paylaşılan fotoğrafa şu not düşüldü: “Bu resim, her zaman hukuka bağlı olmanın verdiği rahatlığın, özgüvenin, mutluluğun, onurun resmidir.”

MİT TIR'larının durdurulması soruşturması kapsamında 'cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs' suçlamasıyla tutuklanan Süleyman Bağrıyanık'ın eşi Süreyya Bağrıyanık, eşini geçen hafta cezaevinde ziyaret etti. Açık görüşe babası Ali Osman Bağrıyanık, Finike'de çiftçilik yapan kardeşi Ali Bağrıyanık, Antalya'da matematik öğretmenliği yapan eşi Süreyya Bağrıyanık ile üniversite sınavlarına hazırlanan oğlu Mehmet Eren (19) katıldı. Ziyaretin ardından avukatlar tarafından çekilen fotoğraflar, Bağrıyanık'ın eşi Süreyya Bağrıyanık tarafından kendi Twitter adresinden paylaşıldı. Fotoğraflarda aile üyelerinin ve Süleyman Bağrıyanık'ın morallerinin yerinde olduğu görüldü. Eşinin Twitter adresi üzerinden 3 fotoğraf paylaşan Süreyya Bağrıyanık şu notları yazdı: “Eşimi geçen hafta ziyaret ettik. Herkese çok selamı var. Bu resim, her zaman hukuka bağlı olmanın verdiği rahatlığın, özgüvenin, mutluluğun, onurun resmidir.”

Adana eski Cumhuriyet Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık, içerisinde mühimmat bulunan MİT TIR'larını durdurmaktan soruşturmaya uğramış, önce Antalya'ya tayin edilip sonra da açığa alınmıştı. Bağrıyanık, ardından Tarsus 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından hakkında verilen yakalama kararının ardından 6 Mayıs günü Antalya'daki evinde gözaltına alındıktan sonra Adana'da tutuklanarak cezaevine konulmuştu.