Selam tevhit terör örgütü dosyasında görev alan polislere yönelik soruşturmada şüpheli olduğu belirtilen ve ifade vermek için savcılığa gelmek isteyen Gültekin Avcı’yı savcılık geri çevirdi. Soruşturmayı yürüten başsavcıvekilinin daha sonra ifadeye çağıracağını söylediğini belirten Avcı, “Bu durum usule uygun değil, savcı şüpheliyi bulduğu anda ifadesini almak durumunda.” dedi. Savcılık, aynı soruşturma kapsamında Fethullah Gülen Hocaefendi ve Emre Uslu hakkında ise yakalama kararı çıkartmıştı.

Selam tevhit terör örgütü soruşturmasını kapatan ve bu dosyada görev alan polislere yönelik operasyon yapan Başsavcıvekili İrfan Fidan’ın yürüttüğü soruşturmada, 28 emniyet mensubu tutuklanmıştı. Soruşturma kapsamında hazırlanan fezlekede Fethullah Gülen Hocaefendi ilk sırada, gazeteci Emre Uslu da ikinci sırada şüpheli olarak gösterildiği kaydedilmişti. Gülen ve Uslu hakkında yakalama kararı verilirken fezlekeye göre Gültekin Avcı’nın üçüncü sıradaki şüpheli olduğu belirtildi.

Bunun üzerine eski savcı olan Gültekin Avcı, ifade vermek üzere savcılığa gitmek istedi. Ankara’dan İstanbul’a gelmek için uçağa binmeye hazırlanan Avcı’nın avukatı Başsavcıvekili Fidan ile görüşmek istedi. Fidan’ın avukatı ile görüşmediğini belirten Avcı, “Avukatım savcılık ile görüşmek istedi. Ancak katibi ile görüşebilmiş. Başsavcıvekili Fidan, kendisinin tebligat yapacağını ve gün bildireceğini belirterek gelmemi istememiş.” dedi.

Bunun usule aykırı olduğunu ve kötü niyet olduğunu vurgulayan Avcı, “Fezlekeyle ilgili bilgiler ortaya çıktı, aleniyet kazandı. 3. sırada şüpheli olarak gösteriliyorum. Şüpheli gelmişse savcı muhakkak ifadesini almalı. Serbest bırakacaksa bırakır ya da sevk eder. Ben uçak biletimi almıştım binecektim ‘gelmesin’ demiş.” ifadelerini kullandı.

Selam tevhit terör örgütü soruşturmasında görev alan polislere yönelik operasyon kapsamında Yurt Atayün ve Serdar Bayraktutan’ın da aralarında bulunduğu 28 kişi tutuklanmıştı.