Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı’nda rehin alındıktan sonra şehit edilen savcı Mehmet Selim Kiraz için Ankara Adliyesi önünde düzenlenen anma törenine hukukçular arasındaki tartışma damgasını vurdu.

Kurulan kürsüye gelen Yargıçlar Sendikası Genel Sekreteri Mustafa Karadağ, kendilerine söz hakkı verilmediğini belirtti. Bunun üzerine Karadağ’ın konuştuğu mikrofonun sesi kapatıldı. Karadağ, “Ben Yargıçlar Sendikası Başkanıyım. Bizi konuşturmuyorlar. Biz sadece bugün buraya sevgili meslektaşımızın acısını paylaşmaya geldik.” şeklinde konuştu. Törene katılan hâkim ve savcılar Karadağ’a tepki gösterdi.

Kalabalıktan yükselen ‘cenazeyi kullanamazsın’ tepkilerine ‘Hayır kullanmayacağım’ zaten karşılığını veren Karadağ, "Biz sadece hunharca katledilen, teröristler tarafından öldürülen arkadaşımızın acısını paylaşmak için buraya geldik." diye konuştu. Karadağ, tepkiler eşliğinde konuşmasını tamamlayarak, kürsüden indi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Harun Kodalak, etkinliğin Ankara Başsavcılığı ve Ankara Komisyon Başkanı adına düzenlediklerini belirtti. Kodalak, "Herhangi bir sendika adına herhangi bir dernek adına düzenlemedik. Hakim beyimizin baştan bize karşı takındığı tavrı, bu arada ben doğru bulmadığımı belirtmek istiyorum." dedi.

Bunun üzerine kürsünün kenarında bekleyen Karadağ, “Söz hakkımı da kullanmak istiyorum. Sayın Başsavcı polemiğe girmeyin, burada kullanıyorsunuz. Nüfuzunuzu kullanıyorsunuz. Polemiğe girmeyin.” diye çıkıştı. Kodalak ise “Lütfen acımızı paylaşalım. Bu işlere girmeyelim.” ifadelerini kullandı.