İçeride kimse yokken evlerinde arama yapılan 25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmalarında görev alan Savcı Muammer Akkaş’ın ailesi, tutanak mağduru oldu. Çilingir marifetiyle evlerine girilen Akkaş’ın eşi, üç çocuğu ve kayınvalidesi, kendi nezaretlerinde tutanak tutulmadığı için 2 gündür evlerine giremiyor.

Muammer Akkaş hakkında çıkartılan tutuklama istemli yakalama kararı sonrası evinde arama gerçekleştirildi. Sabah saat 05.00 sıralarında arama için eve gelen polisler, Fatime Akkaş’ın arama kararını sorması üzerine evden ayrıldı. Aile fertleri, bir yakınlarının düğününe gittiği sırada tekrar eve gelen polisler, çilingir marifetiyle eve girip arama yaptı. Müvekkilinin halen görevde olduğunu belirten Avukat Lütfü Alacaoğlu, 2802 sayılı yasa gereğince Akkaş’ın evinde arama yapılamayacağını söyledi.

Aramanın gerçekleştiği saatte kendilerinin aranıp eve davet edildiğini belirten Alacaoğlu, yaşananlarla ilgili şunları söyledi: “Eve geldiğimiz vakit, yapılan arama bizim tam arandığımız saatte olmuş ve 20 dakika sürmüş. Evin içine girip tutanak düzenlemek istedik. Ne olduysa ondan sonra oldu, tutanak bir türlü imzalatılamadı. Aramada bizim de bulunmamız gerekiyordu. Aramaya katılmayacaksak niye çağrıldık? Geldiğimizde kimse yoktu. Haklarımızın korunması bakımından dün gece eve gitmedik, sokakta kaldık. Hak arama bakımından bir takım girişimlerde bulunduk. Burada yapılan arama kararına öğleden sonra 16.00 gibi ulaştım. Çilingir marifetiyle açıldığı, anahtarın da güvenlik bürosuna konulduğu söylendi. Ama güvenlik bürosundaki kişiler bize bu anahtarı vermemekte direkttiler. Biz tutanağa göre kendi hakkımızı aramak zorundayız. Kendilerinin tutanağını imzalatmak istediler. Bu niye yapılıyor, eğer içeride, bizim haricimizde bir arama yapılmış ne konulduğunu biliyor muyuz içeriye? Bilmiyoruz. Çocuklar biliyor mu? hiç kimse bilmiyor. Durumun vahametini görebiliyor musunuz? Biz nasıl girelim oraya? Biz de kendimize göre usuli bir tutanak tuttuk. Kime imzalatacağız? Muhatabımız yok. Güvenliğe talebemiz oldu fakat olmadı.”

Savcı Muammer Akkaş hakkındaki soruşturma ve kovuşturma ile ilgili kısıtlama kararı olduğunu hatırlatan Alacaoğlu, bu kısıtlama kararının sitenin güvenlik kulübesinde de bir biçimde devam ettirildiğini söyledi. Avukat Lütfü Alacaoğlu, “Burada da bir öne set germe, bazı olayları zorlaştırma burada da devam ediyor. Bu kadar insan bu saatte burada mağdur. İki günden beri mağdur.” şeklinde konuştu.

Hukuki olarak haklarını aramaya devam edeceklerini Alacaoğlu, polis merkezine müracaat etmek üzere aileyle birlikte siteden ayrıldı.