Cumhuriyet Savcısı Menderes Arıcan, sosyal paylaşım sitesi Facebook adresi ile savcı ve hakimlerin kullandığı ‘adalet.org’ sitesinde, büyük hırsızların sokaklarda elini kolunu sallayarak gezerken, devletin savcısını kayıp ve çalıntı cep telefonu aratarak vaktini aldığını söyledi.

Her iki adreste 'Çalıntı ve kayıp cep telefonu avcısı' başlıklı yazısıyla hırsızlıklarla ilgili ironi yapan Savcı Arıcan, dostlarına seslenerek, son günlerde kendisini bir Cumhuriyet savcısı olarak mesleki başarısının zirvesinde hissettiğini yazdı. Yazısında bu başarısının sırrını kendisine 'Niye mi?' diye soran Savcı Arıcan, şöyle devam etti: "Acayip derecede çalıntı ve kayıp cep telefonu ele geçiriyoruz. Ne? Önemsiz bir mevzu mu? Nasıl yani? Bir Cumhuriyet savcısının cep telefonu hırsızlığı suçlarından daha önemli hırsızlık suçları ile mücadele etmesi ve vaktini o ciddi suçlara mı ayırması gerekiyor?"

"Telefon hırsızlığından daha önemli hırsızlık suçları da mı var?" ifadesini kullanan Savcı Arıcan, "Hadi canim sizde! Allah Allah. Bir yerlerde bir şeyleri yanlış mı yapıyoruz yoksa ya?" dedi.